Tag Archives

2 Articles
Procesori Samsung Exynos 5433 mund Qualcomm Snapdragon 805

Procesori Samsung Exynos 5433 mund Qualcomm Snapdragon 805

Në pamjen e më poshtme shfaqet procesori ende i pa lansuar, Exynos 5433, i cili pritet të vij bashkë me phabletin Samsung Galaxy Note 4. Ndërkohë që mund të tingëllojë diçka e pa pritur, por rezultatet Benchmark nga AnTuTu kanë zbuluar se ky çip procesori 8-bërthamor nga Samsung tejkalon përformancen e procesorit me të fundit nga Qualcomm, Snapdragon 805.

Galaxy Note 4 Exynos

Në teori, procesori i ardhshëm Exynos nga Samsung e lë shumë larg atë më të shpejtësi nga Qualcomm, Snapdragon 805. Ky i fundit, i cili nuk është edhe aq shumë i mirë, krahasuar me Snapdragon 801, që zakonisht e gjejmë në smartphone-at e sotshëm, është shumë i ngjashëm me çipin që është përdorur në smartphone-in e sapo lansuar në Korea, Samsung Galaxy S5 LTE-A.

Për phabletin Samsung Galaxy Note 4 thuhet se do të ketë gjithashtu edhe me procesor Qualcomm, gjë që është shumë normale për shumicën e smartphone-ve të Samsung-ut. Pra, kjo i bie që do të kemi dy pajisje me karakteristika të njëjta përveç procesorëve. /ameble

Galaxy Note 4 Exynos 2

Qualcomm njofton për procesorin Snapdragon 805 që përkrah Ultra HD

Qualcomm njofton për procesorin Snapdragon 805 që përkrah Ultra HD

Qualcomm logoProcesori 4-bërthamor Snapdragon 800 nga Qualcomm kohet e fundit është përdorur për të gjithë smartphone-et Android, mirëpo tani kompania ka nxjerr një version të përditësuar që është me i fuqishëm se i tanishmi. Snapdragon 805 ofron shpejtësi më të shpejtë se paraardhësi i tij dhe madje përkrahë kualitetin e videove Ultra HD 4K në pajisjet mobile.

Snapdragon 805 funksionon në 2.5GHz për bërthamë dhe përfshinë GPU të re Adreno 420, ku kompania thotë se ky model ofron 40 % me mirë të procesimit të grafikës se sa versioni i më hershëm Snapdragon 800. Ky çip gjithashtu përmirëson shpejtësinë e shfletimit në internet, video streaming si dhe shpejtësinë dhe cilësinë e kamerës.

Qualcomm mburret me atë se procesori i tyre i ri është i pari që përkrahë videot me kualitet 4K. Për momentin nuk ka smartphone që posedojnë kamera për incizim me kualitet 4K. Fatmirësisht, është kompania Samsung që është duke punuar pajisje smartphone me ekran 4K UHD, por prapë se prapë mbetet syri i njeriut që mund të tregojë ndryshimin nga kjo qe kemi tani për atë që pritet të vij. |ameble|