Tag Archives

2 Articles
Qualcomm Snapdragon 820 debuton sot

Qualcomm Snapdragon 820 debuton sot

Qualcomm vetëm kishte njoftuar për chip-in Snapdragon 820 mirëpo për fat të keq nuk ishin dhënë me shumë detaje. Për ata të cilët janë kurioz, sipas Tim McDonough nga Qualcomm, sot do të jepen të gjitha detajet rreth këtij versioni të Snapdragon-it.

McDonough ka thënë se Snapdragon 820 do të debutoi zyrtarisht sot dhe se përveç njoftimit ai do të pranoj pyetje edhe nga publiku nëpërmjet llogarisë së Qualcomm-it në Twitter.

Snapdragon 820

Siç e cekem edhe me lartë, nuk janë dhënë shumë detaje rreth këtij chip-i, edhe pse ky chip është thënë se është testuar të paktën në 30 modele të smartphone-ve.

Sidoqoftë, duke pasur parasysh se versioni i me hershëm Snapdragon 810 ka pasur probleme me overheating, disa përdorues të smartphone-ve janë pak të shqetësuar se e njëjta mund të ndodhë edhe me Snapdragon 820, një frikë të cilën Qualcomm ka tentuar ta qetësoj. Nëse janë apo jo të njëjtat probleme mbetet për të shihet më vonë. /ameble

Snapdragon 820 thuhet të jetë 50% më i fuqishëm se Exynos 7420

Snapdragon 820 thuhet të jetë 50% më i fuqishëm se Exynos 7420

Exynos 7420 është procesor më i fuqishëm i Samsung-ut për momentin, i cili është përdorur në smartphone-ët e fundit, Samsung Galaxy S6 si dhe Note 5.

Kurse kompania Qualcomm posedon një procesor të ri në përgatitje, Snapdragon 820 ku sipas një raporti të fundit, Snapdragon i ri thuhet të jetë 50% më i fuqishëm se sa Exynos Samsung 7420.

Sipas analistit Pan Jiutang, Qualcomm Snapdragon 820 i ardhshëm është një përmirësim (upgrade) i versionit aktual 810 dhe gjithashtu i modelit të Samsung-ut, Exynos 7420.

Snapdragon 820

Samsung pritet të përdorë të dy këta procesor të ri Snapdragon dhe Exynos në smartphone-in e tyre të ardhshëm Samsung Galaxy S7, për të cilin thashethemet thonë së do të lansohet në Janar dhe shitet nga muaji Shkurt. /ameble