Tag Archives

2 Articles
Shumë shpejt smartphone edhe me 8GB RAM

Shumë shpejt smartphone edhe me 8GB RAM

Sasia e memorieve RAM të përdorura në smartphone është rritur dhe po rritet çdo vit, sot disa prej top smartphone-ve posedojnë deri në 4GB RAM, mirëpo së shpejti mund të vijnë smartphone edhe me 8GB RAM memorie.

Qualcomm kohët e fundit ka lansuar procesorin e ri Snapdragon 820 i cili nga viti i ardhshëm pritet të përdoret nga shumë modele të smartphone-ve, procesor ky i cili përkrah 6GB RAM.

Mirëpo në anën tjetër kanë dal informata për procesorin tjetër të ardhshëm Snapdragon 830, i cili pritet të lansohet në vitin 2017, e që përkrah 8GB RAM memorie.

Qualcomm Snapdragon 830

Snapdragon i ri 830 është koduar me shifrën MSM8998 dhe thuhet se është prodhuar duke përdorur procesin 10nm, kurse Snapdragon 820 i fundit ishte me 14nm dhe pritet të nis vitin e ardhshëm me smartphone-in Samsung Galaxy S7.

8GB RAM do të jetë vërtetë një sasi e madhe e memories në smartphone, më të cilën nganjëherë mund të pyesim se çfarë i duhet një smartphone-i memorie kaq e madhe? /ameble

 

Qualcomm ka prezantuar dy procesorë të ri Snapdragon

Qualcomm ka prezantuar dy procesorë të ri Snapdragon

Qualcomm ka prezantuar dy procesorë të ri për smartphone të serisë se tyre Snapdragon, Qualcomm Snapdragon 600 dhe 800 të cilat janë projektuar më të fuqishëm së sa seria ekzistuese.

Sipas Qualcomm, Snapdragon 800 është 75 % me i fuqishëm në performancë se ato procesorët ekzistues Snapdragon S4 Pro, kurse versioni 600 është 40 % me performancë më të mirë se ai aktual S4 Pro.

Procesorët Snapdragon të ri 800 dhe 600 pritet të përdoren në smartphone dhe tablet gjatë këtij viti, për më shumë detaje mund të gjeni në uebfaqen e tyre të Qualcomm-it. |ameble| [divider top=”0″]