Tag Archives

2 Articles
Solaborate lanson matjen e të dhënave në kohë reale [Video]

Solaborate lanson matjen e të dhënave në kohë reale [Video]

Solaborate platforma e parë sociale e bashkëpunimit e dedikuar enkas për ekosistemin e  teknologjisë sot (e enjte) e bëri publike lançimin e matjes së të dhënave me qëllim që profesionistëve dhe kompanive të teknologjisë t’ju ofrojë një pikë qendrore për të bashkëpunuar dhe kuptuar më mirë sesi përdoruesit veprojnë me përmbajtjen në kohë reale.

Solaborate më 22 tetor 2013 3 lansoi versionin publik beta duke u lejuar përdoruesëve që të regjistrohen dhe ta testojnë platformën e saj, pasi që vitin e kaluar ka njoftuar se ka arritur të mbledh 1 milion dollarë amerikanë si fonde bazë.  Solaborate u ofron profesionistëve dhe kompanive të teknologjisë fuqinë që më mirë ti drejtojnë dhe mbështesin produktet dhe shërbimet që ata i ofrojnë duke ofruar mjete dhe shërbime produktive në një vend qendror – jo vetëm për tu lidhur por edhe për të bashkëpunuar në kohë reale. Është një mënyrë e re që tech ekosistemi të bëhet më produktiv.

Pa marrë parasysh nëse përdoruesi është duke e shpërndarë udhëzuesin si të, duke demonstruar produktin, videon, blogun, lajme nga teknologjia apo çfarëdolloj përmbajtje tjetër në Solaborate, përdoruesit duan ti kuptojnë postimet që kanë rëndësi për audiencën duke i pasuruar ato biseda me matje domethënëse të të dhënave.Matja e të dhënave nga Solaborate ofron mbledhjen anonime të statistikave nga pëlqimet, shpërndarjet, komentet, demografitë, trendët dhe shumë të tjera gjithnjë në kohë reale.

Matja e të dhënave nga Solaborate iu ndihmon profesionistëve që ta përmirësojnë  praninë sociale përmes sistemit të sofistikuar të regjistrimit për të matur ndikimin e tyre profesional dhe social dhe për të ngritur kredencialet e tyre. Edhe kompanitë dhe produktet e shërbimet e tyre i kanë këto mundësi në mënyrë që komuniteti i teknologjisë të mund të masë dhe kontribuoj në praninë e tyre sociale në treg. Ky shërbim iu ndihmon kompanive në ekosistemin tech që ta masin dhe ta shënojnë ndikimin e tyre kundrejt konkurrentëve në treg, duke iu ndihmuar që të dallohen prej të tjerëve.

“Ne e kuptojmë se është mjaft e vështirë për tu përmirësuar nëse nuk mundeni të matni aktivitetin tuaj dhe për këtë aryes ne u ofrojmë përdoruesëve matjen e të dhënave që t’ju ndihmoj në matjen e performacës së profilit të tyre personal si dhe të profilit të kompanisë, produkteve dhe shërbimeve në kohë reale”, thotë Labinot Bytyqi, themelues dhe CEO i Solaborate.

Solaborate është një rrjet social që u dedikohet profesionistëve dhe kompanive të teknologjisë të lidhen, bashkëpunojnë dhe të zbulojnë mundësi, të krijojnë një ekosistem përreth produkteve dhe shërbimeve. Solaborate iu ofron profesionistëve të teknologjisë një vend qendror me mjetet dhe shërbimet e duhura për bashkëpunim në kohë reale, dhe të jenë më produktiv. /ICK /ameble

[youtube id=”plDuinOL8hs” width=”600″ height=”350″]

Platforma Solaborate lansohet në verzionin publik beta

Platforma Solaborate lansohet në verzionin publik beta

Solaborate – startup i nisur në Los Anxheles të ShBA-ve, që në maj 2013 ka pranuar financim prej 1 milion dollarësh amerikanë, e ka bërë publike platformën e vet si dhe e ka lansuar aplikacionin për telefona mobil. Solaborate tashmë e ka lansuar ftesën publike duke ftuar profesionistë që ta përdorin verzion beta publik të kësaj platforme bashkëpunuese të teknologjisë.

Solaborate platformë sociale e bashkëpunimit e dizajnuar enkas për profesionistët e teknologjisë sot  e bën publike hapjen për përdorim të gjerë të komunikimit të saj në kohë reale dhe të mjeteve të produktivitetit, me lançimin e verzionit publik beta dhe të aplikacionit mobil për Android.

Në maj Solaborate, që është pjesë e inkubatorit të Innovation Centre Kosovo (ICK) që nga janari i vitit 2013, pranoi kapital fillestar në një vlerë prej 1 milion dollarë amerikanë, para të cilat janë përdorur nga kompania për të perkfeksionuar platformën, duke e ngritur atë nga verzioni beta privat në atë beta publik. Si pjesë e këtij hapi Solaborate tashmë ofron edhe thirrje audio, video konferenca, ndarje të dokumenteve, ndarje të ekraneve kompjuterike sëbashku edhe me aftësitë sociale dhe ato të bashkëpunimit përmes integrimeve të lehta por të fuqishme me Facebook, LinkedIn, Twitter dhe Google+.

Solaborate është një mënyrë e re që komuniteti i teknologjisë të jetë edhe më produktiv. Profesionistët dhe kompanitë e teknologjisë ftohen që të lidhen, bashkëpunojnë dhe të zbulojnë mundësi teksa e krijojnë një eko sistem rreth produkteve dhe shërbimeve.
Në verzionin publik beta do të shfaqen  kompanitë kryesore globale si Apple, Google, Microsoft, SAP, Facebook, IBM, Samsung dhe Cisco. Përdoruesit tashmë mund të postojnë në mur, të përcjellin ngjarje, kompani apo persona, mund të dërgojnë mesazhe, të ndajnë përmbajtje të ndryshme dhe të bëjnë shumë gjëra të tjera.

Ndryshe nga platforma të tjera sociale, Solaborate lejon bërjen e video-thirrjeve direkt nga browseri dhe përdorim simultan të ndarjes së ekranit me video-thirrje, pa patur nevojë për shkarkuar ose të përdoren plug-inat. Përdoruesit mund të dërgojnë mesazhe çasti dhe të ndajnë foto dhe materiale të ndryshme direkt nga browseri i tyre. Kompanitë mund të përdorin platformen Solaborate që të mbështesin ose demostrojnë produkte dhe shërbime duke oftruar një përvojë më të personalizuar të klientit.

Solaborate sot e ka lansuar poashtu edhe aplikacionin për telefona mobil i cili mund të shkarkohet në Google Play. Duke integruar shumicën e web shërbimeve aktuale, aplikacioni mobil i Solaborate ofron edhe qasje të lehtë me një interface familjar.

Përdoruesit mund ti qasen profileve të individëve, kompanive, produkteve, shërbimeve, gjatë kohës derisa ata dërgojnë dhe pranojnë mesazhe, postojnë në mure, bëjnë pyetje, ofrojnë komente, zbulojnë njerëz, kompani, etj.

“Ne jemi shumë të gëzuar që tashmë po e prezantojmë publikisht Solaborate si në web ashtu edhe në aplikacion mobil tek të gjithë në ekosistemin e teknologjisë. Misioni ynë është që ti lidhim ekspertët e teknologjisë duke ofruar një vend të dedikuar enkas për ju, kompaninë, produktet dhe shërbimet tuaja duke ofruar të gjitha mjetet dhe shërbimet që ju lejojnë juve që të jeni edhe më produktiv. Ne e kuptojmë se për ekspertët e teknologjisë është shumë e rëndësishme që të jenë në gjendje që të qendrojnë në linje dhe të angazhohen, pa marrë parasysh a janë në zyre apo janë në lëvizje”, tha Labinot Bytyqi, themelues dhe CEO i Solaborate.  Regjistrimi dhe lidhja mund të bëhet përmes
e-mailit ose përmes llogarive në media sociale si psh LinkedIn, Facebook ose Google+. Për tu bërë pjesë ose për të shkarkuar aplikacionin mobil për Android ju lutemi vizitojeni faqen  www.solaborate.com.  Aplikacioni gjithmonë mund të shkarkohet falas në këtë vegzë  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solaborate.mobile&hl=en

Mbi Solaborate

Solaborate është një rrjet social që u mundëson profesionistëve dhe kompanive të teknologjisë të lidhen, bashkëpunojnë dhe të zbulojnë mundësi, të krijojnë një ekosistem përreth produkteve dhe shërbimeve. Solaborate iu ofron profesionistëve të teknologjisë një vend qendror me mjetet dhe shërbimet e duhura për bashkëpunim në kohë reale, dhe të jenë më produktiv. Solaborate shkoj përtej integrimit të brendshëm për të mundësuar ndërveprim me njerëz jashtë kompanisë, duke përfshirë ekspertë, punësim të mundshëm, madje edhe klientë. E dallon vetveten në botën e rrjetëzimit social duke u fokusuar në nevojat e profesionistëve të teknologjisë. Mësoni më shumë mbi Solaborate dhe mundësitë që i ofron duke parë videon në këtë vegzë: http://www.youtube.com/watch?v=YkybNmfmpYY  ose vizitoni faqen tonë këtu https://www.solaborate.com/public/features.aspx.

[youtube id=”YkybNmfmpYY” width=”600″ height=”350″]