Tag Archives

2 Articles
Microsoft me udhëheqës të ri nga fillimi i vitit 2014

Microsoft me udhëheqës të ri nga fillimi i vitit 2014

Stephen Elop CEO of Nokia, left, with CEO of Microsoft Steve Ballmer, speaking in London, as he announces the strategic partnership with Microsoft, Friday, Feb. 11, 2011. Technology titans Nokia and Microsoft are combining forces to create smart phones that might challenge rivals like Apple and Google and revive their own fortunes in a market they have struggled to keep up with.Nokia Corp., the world's largest maker of mobile phones, said Friday it plans to use Microsoft Corp.'s Windows Phone software as the main platform for its smart phones in an effort to pull market share away from Apple's iPhone and Android, Google's software for phones and tablets. Nokia said it will help drive the future of Windows Phone "innovating on top of the platform in areas such as imaging, where Nokia is a market leader."(AP Photo/Alastair Grant)Udhëheqësit të tanishëm të Microsoft-it, Steve Ballmer, i kanë mbetur edhe nëntë muaj si udhëheqës i kësaj kompanie dhe sa i përket kësaj plotë spekulime dhe thashetheme kanë qarkulluar dhe po qarkullojnë se kush do ta zëvendësojë atë. Shumë mediume kanë thënë se mund të jetë kryeshefi i tanishëm i Nokia-së, Stephen Elop ose ai i Ford-it, Alan Mullaly (i cili kishte mohuar largimin e parakohshëm nga Ford-i), tani jemi edhe me afër datës se kush mund të jetë emri i pritur në Microsoft.

Nga John W. Thompson dhe bordi i Microsoft-it këto ditë është deklaruar se:

Kjo procedurë do të përfundojë në fillim të vitit 2014.

Thompson dhe pjesa tjetër e bordit posedojnë në tavolinë listën e mbi “100 kandidatëve të mundshëm”, e që sipas tyre është ngushtuar në një “grup prej 20 personave”, për të cilët gjithashtu janë duke u bërë konsultime më të thella brenda bordit. Nuk ka asnjë informatë se kush është në atë listë, por më shumë gjasë pritet nga ndonjë që është i punësuar brenda ose dy kandidatet që i përmendem me lart. |ameble|

Microsoft blen kompaninë Nokia për 7.18 miliardë $

Microsoft blen kompaninë Nokia për 7.18 miliardë $

Stephen Elop CEO of Nokia, left, with CEO of Microsoft Steve Ballmer, speaking in London, as he announces the strategic partnership with Microsoft, Friday, Feb. 11, 2011. Technology titans Nokia and Microsoft are combining forces to create smart phones that might challenge rivals like Apple and Google and revive their own fortunes in a market they have struggled to keep up with.Nokia Corp., the world's largest maker of mobile phones, said Friday it plans to use Microsoft Corp.'s Windows Phone software as the main platform for its smart phones in an effort to pull market share away from Apple's iPhone and Android, Google's software for phones and tablets. Nokia said it will help drive the future of Windows Phone "innovating on top of the platform in areas such as imaging, where Nokia is a market leader."(AP Photo/Alastair Grant)

Vetëm disa javë pasi që kryeshefi i Microsoft-it Steve Ballmer njoftoi për tërheqjen e tij brenda intervalit kohorë prej një viti, tanimë kemi një lajm tjetër të madh nga Microsoft-i. Gjiganti i softuerëve kompjuterik ka rënë dakord në blerjen e kompanisë mobile Nokia në vlerë prej 7.18 miliardë dollarë. Deklaratën për media të lëshuar nga Microsoft mund ta gjeni këtu:

Kompania Microsoft do të paguaj 3.79 miliardë € për të gjithë biznesin e saj që përfshinë të gjithë kurorën e smartphone-ve. Jo vetëm kjo plus 1.65 miliardë € tjera do të paguhen për licencat e patentevë të Nokia-së, duke rezultuar në një çmim të konvertuar në 7.18 dollarë amerikan.

Stephen Elop, kryeshefi i Nokia-s bashkë me drejtuesit tjerë të ekzekutivit nuk do të tërhiqen nga puna, ata do të kyçen në kompaninë Microsoft si pjesë e marrëveshjes. Ka mundësi që Elop të përfundoj si kryeshef i Microsoft-it, edhe pse ai me herët ka qenë pjesë e ekzekutivit në kompaninë Microsoft.

Kjo blerje për Microsoft-in është një dëshmi se kompania ka nevojë për një përkrahje më të fortë në qoftë se ata dëshirojnë të luajnë një rol të rëndësishëm në biznesin e telefonisë mobile. |ameble|