Tag Archives

4 Articles
Satya Nadella, emërohet kryeshef i ri i Microsoft-it

Satya Nadella, emërohet kryeshef i ri i Microsoft-it

SatyaMicrosoft sot, pas shumë muajsh spekulime i dha fund përzgjedhjes së kryeshefit të ri dhe kështu zyrtarisht ka emëruar Satya Nadella. Nadella ka qenë punonjës i Microsoft-it që 22 vite dhe së fundmi ka shërbyer si zëvendëspresident ekzekutiv i kompanisë për Cloud dhe Enterprise.

“Mundësitë përpara për Microsoft-in janë të shumta, por për t’i kapur ato ne duhet të përqendrohemi në mënyrë të qartë dhe të lëvizim më shpejt duke vazhduar me transformime,” ka thënë sot Nadella. Një pjesë e madhe e punës sime është që të përshpejtojmë aftësinë tonë për të sjellë produkte të reja në mënyrë më të shpejt për klientët tanë”

Kurse kryeshefi në largim Steve Ballmer u ka dërguar një letër punonjësve të Microsoft-it, në të cilën ai ka vlerësuar aftësitë teknike të Nadella-së dhe njohurit e tij të mëdha për biznesin. “Unë nga afër kam punuar për shumë vite me Satya dhe kam parë këto aftësi shumë herë, ka thënë Ballmer. Ai nuk është i vetëm, ekipi udhëheqës i yni sikur tani nuk ka qenë kurrë më i fortë dhe së bashku ky ekip do të shty kompaninë përpara.”

Ndërkohë , Bill Gates është duke rënë nga pozita e tij si kryetar i bordit të drejtorëve, ai tani do të shërbejë në bord si themelues dhe këshilltar për teknologji si dhe do të punojë ngushtë me Nadella-n.

[highlight color=”yellow”]Kush është Satya Nadella? [/highlight]

I lindur në vitin 1969 në Hyderabad të Indisë, Satya Nadella përfundoi shkollimin e tij në Shkollën Publike tëHyderabad-it dhe më pas u diplomua si Inxhinieri në Elektronikë dhe Telekomunikacion nga Instituti i Teknologjisë në Manipal. Ai, si shumë prej inxhinierëve të asaj kohe, vazhdoi dhe përfundoj arsimin e tij në inxhinieri jashtë vendit si Master i Shkencave në Shkenca Kompjuterike nga Universiteti i Wisconsin-Milwaukee. Dhe krejt në fund, ai rrumbullakoj arsimimin e tij me një diplomë Master në Administrim dhe Biznes në Universitetin e Çikagos.

Nadella karrierën e tij e ka filluar në Sun Microsystems, para se të filloj për Microsoft-in në vitin 1992, ku aty ishte si menaxher i programit në grupin e Windows-it për marrëdhënieve dhe zhvillim. Dhe kështu Nadella nga ajo kohë ka lëvizur shumë shpejt në pozita të larta dhe të ndryshme të kësaj kompanie. /ameble

Microsoft me udhëheqës të ri nga fillimi i vitit 2014

Microsoft me udhëheqës të ri nga fillimi i vitit 2014

Stephen Elop CEO of Nokia, left, with CEO of Microsoft Steve Ballmer, speaking in London, as he announces the strategic partnership with Microsoft, Friday, Feb. 11, 2011. Technology titans Nokia and Microsoft are combining forces to create smart phones that might challenge rivals like Apple and Google and revive their own fortunes in a market they have struggled to keep up with.Nokia Corp., the world's largest maker of mobile phones, said Friday it plans to use Microsoft Corp.'s Windows Phone software as the main platform for its smart phones in an effort to pull market share away from Apple's iPhone and Android, Google's software for phones and tablets. Nokia said it will help drive the future of Windows Phone "innovating on top of the platform in areas such as imaging, where Nokia is a market leader."(AP Photo/Alastair Grant)Udhëheqësit të tanishëm të Microsoft-it, Steve Ballmer, i kanë mbetur edhe nëntë muaj si udhëheqës i kësaj kompanie dhe sa i përket kësaj plotë spekulime dhe thashetheme kanë qarkulluar dhe po qarkullojnë se kush do ta zëvendësojë atë. Shumë mediume kanë thënë se mund të jetë kryeshefi i tanishëm i Nokia-së, Stephen Elop ose ai i Ford-it, Alan Mullaly (i cili kishte mohuar largimin e parakohshëm nga Ford-i), tani jemi edhe me afër datës se kush mund të jetë emri i pritur në Microsoft.

Nga John W. Thompson dhe bordi i Microsoft-it këto ditë është deklaruar se:

Kjo procedurë do të përfundojë në fillim të vitit 2014.

Thompson dhe pjesa tjetër e bordit posedojnë në tavolinë listën e mbi “100 kandidatëve të mundshëm”, e që sipas tyre është ngushtuar në një “grup prej 20 personave”, për të cilët gjithashtu janë duke u bërë konsultime më të thella brenda bordit. Nuk ka asnjë informatë se kush është në atë listë, por më shumë gjasë pritet nga ndonjë që është i punësuar brenda ose dy kandidatet që i përmendem me lart. |ameble|

Microsoft blen kompaninë Nokia për 7.18 miliardë $

Microsoft blen kompaninë Nokia për 7.18 miliardë $

Stephen Elop CEO of Nokia, left, with CEO of Microsoft Steve Ballmer, speaking in London, as he announces the strategic partnership with Microsoft, Friday, Feb. 11, 2011. Technology titans Nokia and Microsoft are combining forces to create smart phones that might challenge rivals like Apple and Google and revive their own fortunes in a market they have struggled to keep up with.Nokia Corp., the world's largest maker of mobile phones, said Friday it plans to use Microsoft Corp.'s Windows Phone software as the main platform for its smart phones in an effort to pull market share away from Apple's iPhone and Android, Google's software for phones and tablets. Nokia said it will help drive the future of Windows Phone "innovating on top of the platform in areas such as imaging, where Nokia is a market leader."(AP Photo/Alastair Grant)

Vetëm disa javë pasi që kryeshefi i Microsoft-it Steve Ballmer njoftoi për tërheqjen e tij brenda intervalit kohorë prej një viti, tanimë kemi një lajm tjetër të madh nga Microsoft-i. Gjiganti i softuerëve kompjuterik ka rënë dakord në blerjen e kompanisë mobile Nokia në vlerë prej 7.18 miliardë dollarë. Deklaratën për media të lëshuar nga Microsoft mund ta gjeni këtu:

Kompania Microsoft do të paguaj 3.79 miliardë € për të gjithë biznesin e saj që përfshinë të gjithë kurorën e smartphone-ve. Jo vetëm kjo plus 1.65 miliardë € tjera do të paguhen për licencat e patentevë të Nokia-së, duke rezultuar në një çmim të konvertuar në 7.18 dollarë amerikan.

Stephen Elop, kryeshefi i Nokia-s bashkë me drejtuesit tjerë të ekzekutivit nuk do të tërhiqen nga puna, ata do të kyçen në kompaninë Microsoft si pjesë e marrëveshjes. Ka mundësi që Elop të përfundoj si kryeshef i Microsoft-it, edhe pse ai me herët ka qenë pjesë e ekzekutivit në kompaninë Microsoft.

Kjo blerje për Microsoft-in është një dëshmi se kompania ka nevojë për një përkrahje më të fortë në qoftë se ata dëshirojnë të luajnë një rol të rëndësishëm në biznesin e telefonisë mobile. |ameble|

Steve Ballmer lë Microsoft-in brenda 12 muajve

Steve Ballmer lë Microsoft-in brenda 12 muajve

microsoft-logo-steve-ballmerMicrosoft ka lëshuar ​​një deklaratë për shtyp të premten duke vënë në dukje se udhëheqësi ekzekutiv i tyre Steve Ballmer ka në plan të dalë në pension brenda vitit të ardhshëm. Bill Gates do të jetë pjesë e ekipit që do të ndihmojë në përzgjedhjen e pasardhësit të Ballmer, para se ai të ikë.

Kompanisë Microsoft, Ballmer iu bashkua në vitin 1980 dhe ka qenë fytyra e kompanisë, që kur u caktua si udhëheqës ekzekutiv në vitin 2000.

“Nuk ka kurrë një moment të përkryer për të bërë këtë lloj tranzicioni, por tani është momenti i duhur,” ka thënë Ballmer.” Ne kemi hyrë në një strategji të re me një organizim të ri dhe kemi një ekip të mahnitshëm të udhëheqsisë së lartë.

Ballmer ju ka dërguar një letër të gjithë punonjësve të Microsoft-it që thuhet:

I am writing to let you know that I will retire as CEO of Microsoft within the next 12 months, after a successor is chosen. There is never a perfect time for this type of transition, but now is the right time. My original thoughts on timing would have had my retirement happen in the middle of our transformation to a devices and services company focused on empowering customers in the activities they value most. We need a CEO who will be here longer term for this new direction. You can read the press release on Microsoft News Center.

This is a time of important transformation for Microsoft. Our new Senior Leadership team is amazing. The strategy we have generated is first class. Our new organization, which is centered on functions and engineering areas, is right for the opportunities and challenges ahead.

Microsoft is an amazing place. I love this company. I love the way we helped invent and popularize computing and the PC. I love the bigness and boldness of our bets. I love our people and their talent and our willingness to accept and embrace their range of capabilities, including their quirks. I love the way we embrace and work with other companies to change the world and succeed together. I love the breadth and diversity of our customers, from consumer to enterprise, across industries, countries, and people of all backgrounds and age groups.

I am proud of what we have achieved. We have grown from $7.5 million to nearly $78 billion since I joined Microsoft, and we have grown from employing just over 30 people to almost 100,000. I feel good about playing a role in that success and having committed 100 percent emotionally all the way. We have more than 1 billion users and earn a great profit for our shareholders. We have delivered more profit and cash return to shareholders than virtually any other company in history.

I am excited by our mission of empowering the world and believe in our future success. I cherish my Microsoft ownership, and look forward to continuing as one of Microsoft’s largest owners.

This is an emotional and difficult thing for me to do. I take this step in the best interests of the company I love; it is the thing outside of my family and closest friends that matters to me most.

Microsoft has all its best days ahead. Know you are part of the best team in the industry and have the right technology assets. We cannot and will not miss a beat in these transitions. I am focused and driving hard and know I can count on all of you to do the same. Let’s do ourselves proud.

Steve