Tag Archives

4 Articles
Steve Jobs nderohet me pullë postare nga Shërbimi Postar i SHBA-ve

Steve Jobs nderohet me pullë postare nga Shërbimi Postar i SHBA-ve

Steve Jobs është një njeri, vizioni i të cilit ka bërë revolucion ne komunikimin digjital duke vënë të gjithë botën në pëllëmbët e duarve të klientëve të tij. Kush mund të mendoj në përkujtimin e tij më të mirë se sa me një pullë postare nga Shërbimi Postar i SHBA-ve.

Shërbimi Postar i SHBA-ve ka miratuar pullën postare për Steve Jobs-in që pritet të dalë vitin e ardhshëm, si pjesë e një serie kolektive për qytetarët amerikanë dhe ikona të tjera për kontributin e tyre në vend. Për Jobs-in është rekomanduar nga Komitetit Këshillues i pullave postare, ku më ketë miratim ai bashkohet në radhë me Johnny Carson, Elvis Presley, Rudolph dhe Red-Nosed Reindeer jashtë kategorive tjera.

Më poshtë mund të shihni listën e plotë, të aprovuar, në zhvillim dhe ende të e pa dizajnuar sipas ngjyrave. /ameble

Shtëpia e fëmijërisë së Steve Jobs-it nga tani vend historik

Shtëpia e fëmijërisë së Steve Jobs-it nga tani vend historik

Shtëpia e fëmijërisë së Steve Jobs-it tashmë është një pikë referimi historik, kjo pas një votimi unanim nga komisioni për çështje historike në Los Altos. Shtëpia me adresë 2066 Drive Crist, Los Altos, Kaliforni, ka caktuar ketë vend si pjesë e historisë pas një procesi dyvjeçar i cili përfshiu një hulumtim të detajuar dhe vlerësim të pronës.

Shtëpia e fëmijërisë së Steve Jobs

Një histori e shkurtë e shkruar për ketë thotë se Steve Jobs jo vetëm që u rrit aty por aty kanë filluar edhe hapat e parë të kompanisë Apple me ndihmën e bashkëpunëtoreve tjerë të tij siç janë Steve Wozniak dhe motra e tij Patricia Jobs. Kompjuteri i parë Apple-1 është ndërtuar nga dora e tij po në ketë adresë dhe është ruajtur në dhomën e gjumit të Steve Jobs para se kompania të vendoset në zyre të para të saj në Cupertino .

Patricia Jobs e motra e Steve Jobs ende jeton në po ketë adresë dhe ky përcaktim historik do ta bëjë ketë vendim ndoshta të komplikuar, në qoftë se ajo dëshiron të rinovoj shtëpinë në të ardhmen. Komisionit nuk i është dashur të marrë miratimin e saj para se të marrin vendimin edhe pse asaj i është lejuar të vendos për çfarëdo që ajo dëshiron të ndërmarr. |ameble|

Tim Cook u dërgon letër punonjësve për nder të 2 vjetorit të vdekjes së Steve Jobs-it

Tim Cook u dërgon letër punonjësve për nder të 2 vjetorit të vdekjes së Steve Jobs-it

Kryeshefi i tanishëm i Apple-it Tim Cook për përvjetorin e dytë të vdekjes së Steve Jobs-it u ka dërguar një letër punonjësve të Apple të premten.Kjo letër së pari eshte publikuar nga 9to5Mac.

Në të, Cook u ka kërkuar punonjësve për të reflektuar atë që Steve Jobs u ka ofruar botës dhe ta llogarisin atë si një “njeri mahnitës”.

Steve jobs

Letra me poshtë (në anglishtë) është ajo qe ka shkruar Cook për punonjësit e tyre:

Team – 

Tomorrow marks the second anniversary of Steve’s death. I hope everyone will reflect on what he meant to all of us and to the world. Steve was an amazing human being and left the world a better place.I think of him often and find enormous strength in memories of his friendship, vision and leadership. He left behind a company that only he could have built and his spirit will forever be the foundation of Apple. We will continue to honor his memory by dedicating ourselves to the work he loved so much. There is no higher tribute to his memory. I know that he would be proud of all of you. 

Best, 
Tim 

Steve Jobs vdiq më 5 tetor 2011 , pas një lufte të gjatë me kancer në pankreas. |ameble|

Filmi “jOBS” nga Ashton Kutcher me datën 19 Prill

Filmi “jOBS” nga Ashton Kutcher me datën 19 Prill

Data zyrtare për shfaqjen e filmit “jOBS” përfundimisht është caktuar. Fillimisht këtë javë do të bëhet premiera e saj botërore në Festivalin e Filmit Sundance dhe pastaj do të zbret në kinematë nga muaji Prill. Data zyrtare e shfaqjes së filmit nëpër kinema është caktuar në përvjetorin e 37-të të themelimit të Apple-it. Kjo do të thotë së data zyrtare e shfaqjes është 19 Prill.

Paraqitja e parë ose premiera e filmit në Sundance do të jetë 25 Janar, në natën e mbylljes së festivalit të filmit atje. Rolin e Steve Jobs do ta luaj aktori i njohur Ashton Kutcher, dhe filmi është drejtuar nga Joshua Michael Stern dhe e shkruar nga Matthew Whitley.

Ky film paraqet jetën e Steve Jobs-it nga koha kur ai la kolegjin për t’u bërë një nga njerëzit më me ndikim në teknologji. Një pjesë e këtij filmi është inçizuar edhe në garazhin ku edhe kishte filluar Apple.

Për suksesin mbetet të shihet, mirëpo duket se do të jetë edhe një buxhet tjetër i madh për Steve Jobs-in dhe filmin që është punuar nga Sony. |ameble| [divider top=”0″]