Tag Archives

2 Articles
Ngjarja Google I/O 2016, datat dhe lokacioni

Ngjarja Google I/O 2016, datat dhe lokacioni

Kryeshefi i Google-it Sundar Pichai të martën ka njoftuar se ngjarja vjetore Google I/O 2016 do të zhvillohet në mes të muajit Maj, në datat 18-20, në Mountain View në amfiteatrin Shoreline.

Sipas Pichai, vendi është i veçantë sepse është lagja e njëjtë ku u mbajt ngjarja e parë e I/O, një dekadë më parë. Shikoni se sa larg ka shkuar Google që nga ajo kohë.

Pichai ka dhënë se, më shumë detaje rreth kësaj ngjarje pritet të jepen shumë shpejt.

Një gjë është e sigurt së nga Google pritet versioni i ardhshëm i Android-it. Përveç kësaj, nuk dihet së për çfarë tjetër do të flasë Google. Për Self-Driving? Për Google Glass 2.0? Chrome OS? Mbetet të shihet! /ameble

Drejtpërdrejt: ngjarja e Google-it nga San Francisco

Drejtpërdrejt: ngjarja e Google-it nga San Francisco

Zëvendës presidenti i lartë i Google-it gjithashtu personi kyç në krye të Android-it dhe Chrome-it, Sundar Pichai, siç edhe kemi paralajmëruar sot pritet të mbaj një fjalim në një ngjarje të organizuar në San Francisco.

[youtube id=”GZzS6BxHEns” width=”600″ height=”350″]

Temë e bisedës do të jetë padyshim pjesa softuerike, por nuk do të thotë se aty nuk do të ketë edhe njoftime për sa i përket pjesës harduerike.

Thashethemet thonë se mund të publikohet versioni i ri Android 4.3 Jelly Bean por edhe prezantimi i një versioin krejt të ri të tabletit Nexus Google 7. Pichai përderisa është në krye të dy Android-it dhe Chrome-it, ndoshta më shumë mund të flas për integrimin e mëtejshëm të dy platformave.

Të gjithë jemi kureshtar të dimë se çfarë saktësisht pritet të thuhet apo shfaqet!? Ngjarja fillon nga ora 18:00. |ameble|