Tag Archives

2 Articles
Nokia sjellë kamerën 41MP në një Windows Phone

Nokia sjellë kamerën 41MP në një Windows Phone

Nokia do të marrë një hap të ri, duke dalluar veten kështu me një smartphone me platformën Windows Phone, mirëpo kamera do të jetë e kualitetit të lartë.

Prodhuesi i celularëve Nokia ka në plan të sjellë kamerën 41 megapixel PureView në një model të ardhshëm me platformën Windows Phone, raporton The Verge. Një kamerë PureView e ngjashme është ofruar edhe në modelin Nokia 808, e cila posedon platformën Symbian. Pajisja sipas këtij portali është e koduar me emrin EOS.

Nokia, e udhëhequr tani nga ish shefi ekzekutiv i Departamentit të Biznesit në Microsoft Stephen Elop, ka ndryshuar sistemin e tij për smartphone nga platforma Symbian tek Windows Phone, duke bërë një marrveshje me Microsoft-in. Kompania Microsoft ka luftuar për të fituar tërheqjen tek njerzit kundrejt iOS dhe Android-it. |ameble| [divider top=”0″]

Vertu me Android

Vertu me Android

Platforma Symbian nuk ka më vend në këtë model të shtrenjtë të smartphone-ve e po ashtu as Windows Phone.

Siç pritej, modeli i dikurshëm i Nokia Vertu në smartphone të saj të ri që kushton nuk do të ketë më për bazë sistemin operativ Symbian por Android-in e gjithë pranishëm. Është e qartë se Symbian ka bërë të vetën dhe se ata që janë të gatshëm të paguajnë edhe disa dhjetëra mijëra dollarë për një telefon celular (ari, fibër karboni, safir të zi dhe kristale të tjera) megjithatë duan të kenë edhe një platformë moderne.

Sigurisht, ata kishin si mundësi edhe një platformë tjetër moderne – Windows Phone, i cili ishte në fakt plani i Nokia-së. Megjithatë drejtori i Vertu-së, Anssi Vanjoki, preferon Android-in, ndërsa 10% të aksioneve të Nokia-s në kompani nuk luajnë ndonjë rol. |ameble| [divider top=”0″]