Tag Archives

2 Articles
Google do blej shërbimin Twitch për një miliardë dollarë

Google do blej shërbimin Twitch për një miliardë dollarë

TwitchRaportohet se për një miliardë dollarë Google ka blerë shërbimin e njohur për Streaming Twitch. Thashetheme e para për sa i përket kësaj blerje ishin në muajin Maj, ku u thoshte së kushtet paraprake për blerjen janë përafruar.

Ka shumë arsye se pse një platformë e videove të Youtube-it është e interesuar të blej një tjetër video-platformë. Fillimisht, Twitch shumë shpejt ka arritur të bëhet një burim i madh në trafikun e internetit, me mbi 12 milionë shikues unik vetëm në ngjarjen E3. Statistikat e Marsit nga Sandvine, që ishte raportuar nga VentureBeat, shkruanin së shërbimi Streaming llogarit përdorimin e internetit rreth 1.35% e të gjithë trafikut.

Perspektiva më e madhe e Google-it sa i përket kësaj blerje, mund të jetë tek grupi i madh i përdoruesve të lojërave nga Twitch. Sidoqoftë, detajet e plota të marrëveshjes ende nuk janë njoftuar, por thuhet së marrëveshja është kryer. /ameble

YouTube në diskutime për blerjen e Twitch

YouTube në diskutime për blerjen e Twitch

Twitch YoutubeBurimet e ndryshme kanë raportuar se YouTube është afër një marrëveshje për blerjen e startup-it të shumë njohur Twitch, që është për lojëra drejtpërdrejt streaming. Marrëveshja po flitet të jetë 1 miliardë dollarë me komplet pagesë dhe pritet të mbyllet menjëherë. Wall Street Journal, në raportin e tyre kanë shkruar duke thënë se diskutimet janë “në fillim” dhe se “marrëveshja është ende larg.” Në qoftë së në mënyrë efektive arrihet kjo marrëveshje, atëherë një nga uebfaqet me të vizituara do të kalojë në duart e Google-it.

Detajet e marrëveshjes aktualisht janë të pakta. Megjithatë, nga ana e YouTube-it, ky hap mund të ndodh. Twitch është lansuar në vitin 2011 dhe si destinacion ka pasur video lojërat e drejtpërdrejta streaming. Aktualisht ka më shumë se 1 milionë përdorues unik çdo muaj që transmetojnë në platformën e tyre dhe sipas një studimi të kohëve të fundit nga DeepField, kjo sa i përket trafikut të gjerë renditet përpara Google-it.

Sido që të jetë të dy kompanitë nuk kanë dashur të komentojnë rreth kësaj. /ameble