Tag Archives

4 Articles
Lëshohet përditësimi iOS 8.1 që përfshinë opsionin Apple Pay

Lëshohet përditësimi iOS 8.1 që përfshinë opsionin Apple Pay

Apple sot ka lëshuar versionin e plotë të iOS 8.1, përditësimin e fundit të platformës së tyre iOS për pajisje mobile, në të cilën është i përfshirë edhe opsioni Apple Pay (mundësia për pagesë).

iOS 8.1 (1)

Kjo nuk është e tëra që është përfshirë në ketë përditësim, në fakt, në qoftë se jeni përdorues i rregullt i iOS-it dhe në qoftë se keni versionin OS X Yosemite të instaluar në pajisjen tuaj Mac, atëherë ka shumë karakteristika të reja për t’u shijuar. Përveç Apple Pay, iOS 8.1 sjell përsëri funksionin “roll” të kamerës, i cili ishte hequr në lansimin e versionit të plotë të iOS 8, por më pastaj është kërkuar të kthehet nga përdoruesit e iPhone-it.

Karakteristika të tjera përfshijnë SMS Continuity, që përmes sistemit OS X Yosemite do të keni mundësinë të pranoni dhe t’ju përgjigjeni mesazheve me tekst (SMS). Gjithashtu, përditësimi i ri sjell edhe mundësinë e krijimit të një Hotspot-i me kompjuterë OS X Yosemite, duke ju lejuar që të lidheni nëpërmes iPhone-it tuaj sa herë që ju gjendeni jashtë rrjetit Wi-Fi.

Pra është një listë e gjatë e përditësimit, detaje e plota mund t’i shohim në ditët në vijim. /ameble

Kur do të përditësohet smartphone juaj me Android 4.4 KitKat?

Kur do të përditësohet smartphone juaj me Android 4.4 KitKat?

When will my phone get the Android 4.4 KitKat update: here is what we knowDje zyrtarisht Google lansoi sistemin operativ më të ri Android 4.4 KikKat dhe pa dyshim ky është një përditësim i madh për platformën më të popullarizuar të sistemit operativ në botë.

Ajo çfarë me të vërtet na intereson të gjithë ne është koha kur ky përditësim do të jetë në dispozion për pajisjet Android që i disponojmë.

Disa pajisje siq janë Samsung Galaxy Note 3, Motorola Droid dhe smartphonet LG tani më kanë pranuar këtë përditësim.

Më poshtë mund të shihni se kur do të arrijë Android 4.4 KitKat tek pajisjet tuaja.

Datat e përditësimit Android 4.4 KitKat:

 HTC

 • HTC One (të gjithë modelet) – Deri në fund të Janarit
 • HTC One mini – Brenda 90 dite
 • HTC One max – Brenda 90 dite
 • HTC One Google Play Edition – Pritet të ndodhë çdo moment
 • HTC Droid DNA – Deri në fund të muajit Shkurt

LG

 • LG G2 –  deri në fund të muajit Shkurt
 • LG G Flex (*nuk ka të dhëna të sakta, pritet të ndodhë para fundit të Janarit)
 • LG Optimus G Pro (*nuk ka të dhëna të sakta, pritet të ndodhë para fundit të Janarit)
 • LG Optimus G (*nuk ka të dhëna të sakta, pritet të ndodhë para fundit të Janarit)
 • LG G Pro Lite (*nuk ka të dhëna të sakta, pritet të ndodhë para fundit të Janarit)
 • LG Optimus L9 II (*nuk ka të dhëna të sakta, pritet të ndodhë para fundit të Janarit)
 • LG Optimus Vu II, Vu III (*nuk ka të dhëna të sakta, pritet të ndodhë para fundit të Janarit)
 • LG Optimus F7, F6, F3 (*nuk ka të dhëna të sakta, pritet të ndodhë para fundit të Janarit)
 • LG G Pad 8.3 (*nuk ka të dhëna të sakta, pritet të ndodhë para fundit të Janarit)

Motorola

 • DROID Ultra – Tashmë e ka Android 4.4 KitKat
 • DROID Maxx – Tashmë e ka Android 4.4 KitKat
 • DROID Mini – Tashmë e ka Android 4.4 KitKat
 • DROID RAZR M – Akoma nuk dihet
 • DROID RAZR HD – Akoma nuk dihet
 • DROID RAZR MAXX HD – Akoma nuk dihet
 • Atrix HD – Akoma nuk dihet
 • Electrify M – Akoma nuk dihet
 • Moto X – Tashmë e ka Android 4.4 KitKat
 • Moto G – Tashmë e ka Android 4.4 KitKat

Pajisjet Nexus 

 • Nexus 4 – Tashmë e ka Android 4.4 KitKat
 • Nexus 7 – Tashmë e ka Android 4.4 KitKat
 • Nexus 10 – Tashmë e ka Android 4.4 KitKat

Samsung

 • Galaxy S4 Google Play Edition – Në dispozicion
 • Galaxy S4 – Deri në fund të Janarit
 • Galaxy Note 3 – Tashmë  në dispozicion
 • Galaxy S III – Akoma nuk dihet
 • Galaxy Note II – Në Mars

Sony

 • Sony Xperia Z1 / Z Ultra – Fund të Janarit
 • Sony Xperia Z, ZL, Tablet Z – Akoma nuk dihet
 • Sony Xperia SP – Akoma nuk dihet
 • Sony Xperia ZR, Xperia T, Xperia TX and Xperia V – Në pritje

Tani për tani nuk kemi të dhëna për pajiset tjera. Për çdo gjë do ju mbajmë të informuar.  /ameble

Përditësimi i ri i Youtube-it për Android me plotë ndryshime

Përditësimi i ri i Youtube-it për Android me plotë ndryshime

Youtube perditsimiAdhuruesit e videove do të ndihen të lumtur pas njoftimit se një përditësim i ri i YouTube-it për Android ka filluar të shfaqet në Google Play Store. Nëse nuk u është paraqitur ende atëherë do të vijë së shpejti. Përditësimi i përmirëson disa gabime dhe gjithashtu janë bërë disa ndryshime në ndërfaqen e përdoruesit.

Tani posedon dritare e shumëfishtë që ju mundëson të shikoni një video në një dritare ndërsa në dritaren tjetër të kërkoni ose të kaloni nëpër pamje tjera. Një tjetër ndryshim vizual është ikona e re e aplikacionit.

Ekziston edhe një stil tjetër i menysë, ju shfaqen sugjerime të videove gjatë rishikimit dhe mund të hapni udhëzues për të kontrolluar abonimet tuaja kudo në meny. HD dhe CC opsionet janë bartur nga këndi i majtë i videos në meny. Pra, nga të gjitha këto duket të jetë një ndryshim i mirë. |ameble|

Vonohet përditësimi Jelly Bean 4.2.2 për Galaxy S3 dhe Note 2

Vonohet përditësimi Jelly Bean 4.2.2 për Galaxy S3 dhe Note 2

Lajmi për vonesë të përditësimit vjen nga një tweet nga Sammobile, ku arsyeja për vonesë thuhet që është ndërfaqja TouchWiz dhe se nuk janë kryer testimet.

Sammobile tweet

Para pak kohë përditësimi i bazuar në Galaxy S4 kishte dal dhe sipas disa përdoruesve të gjitha funksionet e S4 janë të përshtatshme edhe me modelin S3 si p.sh Lock Screen, effects, tranzicionet si dhe aplikacionet ekskluzive për S4. Nga ky përditësim i paraqitur vetëm aplikacioni për kamerë i S4-shit nuk është përfshirë ende, por në përgjithësi ky përditësim duket se funksionon mirë.

Një tjetër thashetheme që është përhapur, është ajo që lidh shitjet rekorde të Galaxy S4 me vonesën e përditësimit 4.2.2. Edhe pse doket pak e çuditshme thuhet që për të mos e ngadalësuar shitjen e S4, Samsung është duke vonuar përditësimin,  pasi që Galaxy S3  është i përshtatshëm me aplikacione të S4. Shumica e pronarëve të versionit të mëparshme nuk do ta blejnë S4, nëse ata marrin pothuajse çdo gjë me përditësimin e fundit. Kjo mund të jetë një arsye e fortë për të vonuar përditësimin zyrtarë Android 4.2.2 deri në tremujorin e tretë të vitit 2013.

Do të thotë nga Korriku deri dikur në Shtator pritet që të del përditësimi zyrtarë , e deri atëherë jemi të sigurte se S4 do merr Android 5.0 Key Lime Pie që do të ketë një ndërfaqe krejtësisht të re. |ameble|