Tag Archives

2 Articles
Apple prezanton portin dhe kabllon USB-C (3.1)

Apple prezanton portin dhe kabllon USB-C (3.1)

Përveç një rezolucioni të lartë “Retina” dhe një profili të ri që në fakt është më i hollë, Laptopi i ri i Apple ka edhe një gjë të re mjaft interesante që ju duhet ta dini pa marre parasysh se a do të blini një kompjuter Apple apo jo.

MacBook-u më  ri i Apple është laptopi i parë qe ka të integruar USB –C portin.

Apple USB 3.1 Type C- Ameble2

Ky lloj i ri i USB porit dhe kabllos apo siç po quhet ndryshe edhe USB 3.1 ka kapacitet rekord të transferit në hiq me pak se 10 gigabit për sekondë dhe outputin e energjis deri në 20 volt.

Nëse krahasojmë USB-A që ka mundësi të transferit në maksimum 5 gigabit dhe output të energjisë 5 volt atëherë ky zbulim i ri i Apple vërtet len për të dëshiruar. Është e qartë që nga tani e tutje shumë prodhues të kompjuterëve dhe telefonave të mençur do të përdorin këtë teknologji.

Ameble 3.1 Cable

Ja se ski kanë evoluar USB portet dhe lidhjet në mes tyre përgjatë viteve, që kur janë zbuluar. /ameble

USB Generations- AMeble

Kabllo USB funksionale nga të dyja anët

Kabllo USB funksionale nga të dyja anët

Kablloja më e përdorur në historinë e teknologjisë, kablloja USB (Universal Serial Bus) do të pësojë ndryshimin më revolucionar deri më sot, me një specifikë të re që do të finalizohet në Korrik të këtij viti.

USB-ja e tipit C, e cila nuk do të përputhet fizikisht me portat ekzistuese, do të jetë më e vogël se USB-të e zakonshme që keni parë deri tani, por ajo që është më e rëndësishmja, do të jetë simetrike. Dizajni i ri lejon përdorimin e kabllos tipi C nga të dyja anët, pa u shqetësuar për orientimin.

USB Tipi C

USB-ja tip C është krijuar për të zëvendësuar USB dhe Micro USB dhe ngjan me kabllon Lightning të Apple. Kablloja do të ketë versionin USB 3.1 dhe do të ofrojë kalimin e të dhënave me shpejtësi mesatare 10 Gbps. Fotot me lartë janë mundësuar nga Foxconn, kompania prodhuese e pajisjeve elektronike. /ameble