Tag Archives

7 Articles
USB Type-C, gjenerata e re e USB-ve me mundësi të reja

USB Type-C, gjenerata e re e USB-ve me mundësi të reja

Konektori USB i të ardhmes pothuajse është dizajnuar. Të martën u finalizua dizajni për USB-në e përdorshme nga të dy anët, pra USB Type-C, duke hapur rrugën e një gjenerate të re të lidhjeve edhe për rrymë, kësi lloj konektori ishte prezantuar edhe nga Apple në vitin 2012.

USB Type-C

Lajmi i madh është se do të bëhet më e lehtë mundësia e kyçjes për pajisje. Nuk do të ketë nevojë të kontrollohet se cila anë shkon lart apo poshtë nga USB-të.

Duhet të përmendet se kalimi nga opsioni i sotëm i USB-ve Type-B në Tybe-C nuk do të ndodhë brenda natës, edhe pse këto të fundit mund të dalin në treg në të ardhmen e afërt, por mund të shkoj disa vite deri sa pjesa tjetër e industrisë ta fus në funksion nëpër pajisje tjera.

Përveç mbushjes së smartphone apo tabletëve standard, USB-ja e re do të jetë në gjendje të mbush edhe laptopat më energji, që do të thotë që ju duhet vetëm një kabllo për të gjitha pajisjet që posedoni. Type-C gjithashtu premton shpejtësinë e transferimit nga 5Gbps në 10Gbps.

Siç e cekem edhe më lart kjo teknologji apo mundësi e re, do të marrë kohë deri sa të hy në treg të plotë siç e kemi sot versionin e kaluar. /ameble

Kabllo USB funksionale nga të dyja anët

Kabllo USB funksionale nga të dyja anët

Kablloja më e përdorur në historinë e teknologjisë, kablloja USB (Universal Serial Bus) do të pësojë ndryshimin më revolucionar deri më sot, me një specifikë të re që do të finalizohet në Korrik të këtij viti.

USB-ja e tipit C, e cila nuk do të përputhet fizikisht me portat ekzistuese, do të jetë më e vogël se USB-të e zakonshme që keni parë deri tani, por ajo që është më e rëndësishmja, do të jetë simetrike. Dizajni i ri lejon përdorimin e kabllos tipi C nga të dyja anët, pa u shqetësuar për orientimin.

USB Tipi C

USB-ja tip C është krijuar për të zëvendësuar USB dhe Micro USB dhe ngjan me kabllon Lightning të Apple. Kablloja do të ketë versionin USB 3.1 dhe do të ofrojë kalimin e të dhënave me shpejtësi mesatare 10 Gbps. Fotot me lartë janë mundësuar nga Foxconn, kompania prodhuese e pajisjeve elektronike. /ameble

Sony prezanton Micro USB Flash Drive për smartphone

Sony prezanton Micro USB Flash Drive për smartphone

Ka disa pajisje Android, si Nexus 5, HTC One, etj. nga të cilat kapaku prapa pajisjes nuk tërhiqet dhe me ketë pak a shumë nënkupton se ato pajisje nuk posedojnë portën e integruar për kartelat microSD.

Atëherë, lajmi i mirë për përdoruesit e këtyre pajisjeve të cilat nuk mbështesin kartelat microSD, ose të cilët kanë hapësirën e vogël, Sony ka njoftuar për Micro USB Flash Drive-in e tyre të dyfishtë.Sony 2in1 USB

Në fakt ky flash drive nuk është se futet në smartphone por ajo kyçet nëpërmjet portit mikro USB në pjesën e poshtme e cila përdoret edhe për mbushjen e baterisë. Përdoruesit e tij gjithashtu duhet të shkarkojnë një aplikacion special për të bërë përdorimin e këtij flash drive-i dhe së paku pajisja Android do të duhet të ketë versionin Ice cream Sandwich 4.0.3.

Kjo pajisje e vogël gjithashtu përmban versionin USB 2.0 në të cilin përdoruesit pastaj mund të transferojnë të dhënat nga smartphone-t e tyre në kompjuter pa pasur nevojë të përdorin ndonjë kabllo ekstra.

Lajm tjetër i mirë është se ky model nga Sony është mjaft e volitshme me 19.99 $ për modelin 8GB, 29.99 $ për modelin 16GB dhe 62.99 për modelin 32GB. Sony thotë se këto USB të vogla pritet të shfaqen në treg përmes dyqaneve të Sony-t nga muaji Janar 2014. |ameble|

Lansohet Lacie Porsche Design USB Key

Lansohet Lacie Porsche Design USB Key

LaCie dhe Porsche Design kanë prezantuar flash drive-in e ri USB 3.0, të quajtur LaCie Porsche Design USB Key, e cila sipas Lacie nga ky version është drive-i më i vogël në treg momentalisht.

LaCie Porsche Design USB Key vjen me shpejtësi të transferimit deri në 95MB/s dhe do të jetë në dispozicion me zgjedhje prej 16GB ose 32GB. Kjo gjithashtu posedon mënyrën e enkriptimit 256-bit dhe me të ofrohet një vit hapësirë pa pagesë në Wuala Cloud Storage. Çmimet e tyre do të fillojnë nga 30€ për 16GB kurse 50 për 32 GB.

[youtube id=”TBlF154vt8c” width=”600″ height=”350″]

Për më shumë informata dhe dizajnin e saj mund të gjeni në uebfaqen e Lacie-s. |ameble|

SanDisk njofton për serinë e memorieve Connect Wireless

SanDisk njofton për serinë e memorieve Connect Wireless

SanDisk ka njoftuar për serinë e re të memorieve Flash për të dhëna, e emëruar si Sandisk Connect. Kjo seri e re e memorieve posedon mundësinë Wireless që përdoruesit të shpërndajnë të dhënat e tyre nëpërmes shumë pajisjeve, duke përfshirë smartphone, tablet dhe kompjuterë.

Seria Connect aktualisht ofron dy produkte: Flash Drive dhe Media Drive pa tela. Këto ofrojnë hapësirë deri 64GB dhe të dyja përmbajnë sloten SD.

[youtube id=”JFb5uvtHCcU” width=”600″ height=”350″]

Pra përdoruesit mund të lidhin ketë pajisje në kompjuterin e tyre, transferojë të dhënat e tyre dhe pastaj të ngarkojnë ato në çfarëdo pajisje smart dhe anasjelltas. Të dyja janë të përshtatshme me shumë prej pajisjeve mobile, duke përfshirë iPhone, iPad, iPod touch, Kindle Fire dhe pajisjet Android si dhe PC dhe Mac. E vetmja gjë që ju duhet ta bëni është të instaloni aplikacionin SanDisk Connect për iOS, android apo pajisje që ju jeni duke përdorur në mënyrë që të dhënat të komunikojnë në mes tyre.

Connect Flash Drive është në dispozicion me para-porosi nëpërmes Amazon-it për rreth 50 € për modelin 16GB dhe 60€ për modelin 32GB. Kurse Media Drive do të jetë në dispozicion ka fundi i vitit me kapacitet 32GB dhe 64GB, nuk ka detaje se sa do të jetë çmimi i tyre.  |ameble|

BikeCharge Dynamo, një mundësi e mirë për çiklistet

BikeCharge Dynamo, një mundësi e mirë për çiklistet

by bmbi 0 Comments

Sot ne rrugët qe janë me komunikacion të dendur, biçikleta mbetet opsioni më i mirë i të gjitha kohërave, plus kursen para dhe ju jap stërvitje, mirëpo tek ne, për fat te keq ende nuk kemi shumë rrugë për biçikleta.

Një mundësi e re qe quhet BikeCharge Dynamo shton një tjetër plus tek çiklizmi.

Mënyra e montimit është shumë e lehtë(shiko videon me poshtë). Ajo montohet ne biçikletë dhe gjeneratori DC duket se është i përshtatshëm për shumicën e modeleve te smartphone-ve dhe çdo pajisjeje tjeter me USB. Kjo mundëson mbushjen e pajisjeve me bateri gjate vozitjes me mekanizmin qe është i kyçur për pedalet e biçikletës. Një vozitje rreth 2-3 orë, smartphone-i juaj është i mbushur plotë.

Gjithashtu, duhet të theksohet se përderisa keni te lidhur smarthphone-in apo çfarëd0 pajisje tjeter me BikeCharge Dynamo, kjo është e qëndrueshme ndaj motit por smartphone-i nuk është, kështu që nëse fillon të bjerë shi, ju duhet të ç’kyçni smartphone-in duke vendosur atë në një vend te sigurt larg lagështisë.

Ka një dritë të lehtë para dhe mbrapa te vendosur ne të. Çmimi i saj sillet rreth 65 dollar. |inventorspot.com| |ameble| [youtube id=”Uh_aq2wqttA” width=”600″ height=”350″][divider top=”0″]

Sandisk USB flash drive 128GB

Sandisk USB flash drive 128GB

by bmbi 0 Comments

SanDisk ka shfaqur një formacion të ri të USB flash drives që për kompaninë janë produktet më të shpejta, më të holla dhe me më kapacitet deri më sot. Ky version, i cili përfshin katër modele të reja ofron lloje dhe stile të ndryshme, por të gjitha vijnë me SanDisk softuerin që konsumatorët mund ta përdorin për sigurinë e të dhënave të rëndësishme.

Cruzer Glide USB flash drive ka kapacitetin më të lartë deri më tani, 128GB. Duke marrë parasysh që shumica e Tabletave tani janë të kufizuar me storage, atëherë një flash drive i këtij lloji 128GB ja dyfishon kapacitetin. Cruzer Glide tani ka në dispozicion 4GB deri 64GB duke filluar nga 19,99$. Versioni 128GB do të jetë në dispozicion në Gusht të vitit 2012 për 249,99$.

     

USB Cruzer Facet USB flash drive është më i theksuar nga dizajni, duke shfaqur një shtresë të jashtme me çelik inox me ngjyra të cilësuara. Cruzer Facet do të jetë në dispozicion nga 8 deri ne 32GB dhe çmime prej 32,99$ dhe 84,99$.

      

Në mënyrë të ngjashme për nga ana e dizajnit është edhe Cruzer Pop USB flash drive, i cili ka në fokus konsumatorët e rinj. Cruzer Pop ka një “pop” dizajn unik dhe vjen me ngjyra të pasura dhe këto janë modelet më të holla nga SanDisk. |sandisc.com|

      [divider top=”0″]