Tag Archives

3 Articles
Vertu Constellation – Smartphoni 6000$

Vertu Constellation – Smartphoni 6000$

Ne jetojmë në botën ku shumica e smartphonëve kushtojnë mes 200 deri 800$. Ka një zgjedhje të madhe të modeleve në mes të këtyre çmimeve, nga ZTE e Motorola e deri tek top markat si Samsung dhe iPhone i Apple. Por ka një botë përtej kësaj me smartphone të veçantë dhe shumë të shtrenjtë dhe luksoz, i fundit që i bashkohet kësaj bote është Vertu Constellation, smartphone i vitit 2017. Ai është smartphone pa shumë fantazi por edhe që ofron shërbime dhe strukturë “jashtëtokësore”. Constellation është diçka që sjellë kundërshtime, si shumë gjëra të botës së milionerëve.

Vertu ka qenë në këtv botë shumë gjatë, fillimisht e krijuar si divizion i Nokias, dhe janë shitur disa herë, kjo e fundit është shitja tek biznesmeni turk Hakan Uzan. Pra Vertu është një kompani e vogël që merret me paisjet e vogla elektronike, dhe e fundit është Constellation i vitit 2017, që i takon klasës së mesme të smartphonëve.

Klasa e mesme e smartphonëve tek Vertu nënkupton një çmim fillestar prej 6000$

Vërtetë shumë për një smartphone, edhe pse është i punuar me dorë dhe prodhuesi garanton siguri të lartë të të dhënave.

Disa karakteristika të tij janë:

  • ekran AMOLED 5.5″ i mbrojtur me kristale safiri
  • Kamera 12MP
  • Android 6.0
  • Procesor Snapdragon
Bentley dhe Vertu bashkojnë forcat për të krijuar smartphone luksoz

Bentley dhe Vertu bashkojnë forcat për të krijuar smartphone luksoz

VertuËshtë njoftuar se prodhuesi i automobilave luksoz Bentley dhe prodhuesi i smartphone-ve luksoz Vertu janë bashkuar që për pesë vitet e ardhshme të prodhojnë një seri të smartphone-ve luksoz në formën “Vertu for Bentley”.

Për momentin nuk ka shumë informacione rreth këtyre smartphone-ve, që tani për tani thuhet që janë në zhvillim e sipër, mirëpo pritet që pajisja e parë të prezantohet dhe të dal në shitje gjatë muajit Tetor të këtij viti. Pas kësaj Vertu dhe Bentley po planifikojnë të lansojn edhe katër modele tjera të smartphone-ve mirëpo gjatë partneritetit të tyre pesëvjeçar. E gjithë seria e smartphone-ve të tyre do të jenë prodhim i kufizuar.

Edhe pse për specifikat e këtyre smartphone-ve nuk është dhënë asnjë informacion, dhe përveç faktit që janë luksoz këto modele me siguri se do të vijnë me platformën Android, që do të ketë të integruar aplikacione që lidhen me makinat Bentley. /ameble

Vertu me Android

Vertu me Android

Platforma Symbian nuk ka më vend në këtë model të shtrenjtë të smartphone-ve e po ashtu as Windows Phone.

Siç pritej, modeli i dikurshëm i Nokia Vertu në smartphone të saj të ri që kushton nuk do të ketë më për bazë sistemin operativ Symbian por Android-in e gjithë pranishëm. Është e qartë se Symbian ka bërë të vetën dhe se ata që janë të gatshëm të paguajnë edhe disa dhjetëra mijëra dollarë për një telefon celular (ari, fibër karboni, safir të zi dhe kristale të tjera) megjithatë duan të kenë edhe një platformë moderne.

Sigurisht, ata kishin si mundësi edhe një platformë tjetër moderne – Windows Phone, i cili ishte në fakt plani i Nokia-së. Megjithatë drejtori i Vertu-së, Anssi Vanjoki, preferon Android-in, ndërsa 10% të aksioneve të Nokia-s në kompani nuk luajnë ndonjë rol. |ameble| [divider top=”0″]