Tag Archives

3 Articles
VLC për Android me një tipar të ri

VLC për Android me një tipar të ri

VLC per AndroidVLC është një prej softuerëve më të preferuar në botë për të luajtur videot. Si softuer përdoret nga miliona njerëz në mbarë botën, dhe nga shumë lloje të platformave. Aplikacioni i VLC-së për Android, kohët e fundit është përditësuar dhe përdoruesit të cilët e përdorin me shpesh mund t’i shohin ndryshimet, edhe pse në pamje duket pak a shumë i njëjtë. Një tipar i ri që është shtuar në ketë përditësim është mundësia që videot të vazhdojnë të luhen në sfond, pa i mbyllur ato.

Përveç kësaj zhvilluesit kanë rregulluar edhe disa t’meta në lidhje me shfletimin nga kartela SD, në përshpejtimin e harduerit, posedon një pamje tjetër për Audio Play etj.

Për ata që nuk e dinë, VLC për Android është në dispozicion pa pagesë dhe mund të shkarkohet nëpërmes Google Play Store. /ameble

Versioni i ri VLC 2.1 në dispozicion për shkarkim

Versioni i ri VLC 2.1 në dispozicion për shkarkim

VLC 2.1Për ata që përdorin softuerin VLC, kompania VideoLAN tani kanë lëshuar një version të ri të softuerit që i luan videot për të dy pajisjet Mac dhe PC, versioni i fundit është VLC 2.1 dhe vjen me një varg veçorish të reja bashkë me përkrahjen e videove të kualitetit 4K.

Me një bërthamë të re të zërimit, kodim dhe dekodim të harduerit, portën për platformat mobile ky version përkrah edhe shumë formate tjera. VideoLAN nga versioni i kaluar ka përmirësuar rreth një mijë gabime.

Për me shumë detaje rreth këtij përditësimi mund të gjeni tek uebfaqja e tyre VideoLAN. |ameble|

VLC Player beta për Android

VLC Player beta për Android

by bmbi 0 Comments

Pas një pritje të gjatë, VLC Player(versioni beta) për Android me në fund është në dispozicion në Google Play Store. I quajtur si Neon, versioni beta përkrah vetëm pajisjet qe përdorin procesorë ARMv7, megjithatë shumë shpejt do të ketë përkrahjen edhe nga pajisje të tjera.
Siç edhe pritej, version për Android sjell disa karakteristika që janë të pranishme edhe në versionin VLC te desktop-it,  mundësinë për të bërë play local files dhe network streaming.
“Ky version nuk është programuar për të gjithë”  ka thënë ekipi i VLC-së, ka ende disa te meta që duhen përmirësuar. |ameble| |videolan.org|

Rekomandohet për:

  • Galaxy Nexus; (OMAP 4460)
  • HTC One X; (Tegra 3)
  • Samsung Galaxy S3; (Exynos 4 Quad)
  • Motorola Defy; (OMAP 3610)
  • HTC Desire; (QSD8250 Snapdragon)
  • Nexus one. (QSD8250 Snapdragon) [divider top=”0″]