Tag Archives

4 Articles
Waze integrohen në Google Maps

Waze integrohen në Google Maps

Google Maps WazePërdoruesit e Google Maps tani mund të marrin ndihmë duke ju shmangur bllokimit të trafikut dhe aksidenteve  nëpërmes përditësimeve të Waze-s.

Versionet e Google Maps për iOS dhe Android tani posedojnë raportet e trafikut në kohë reale nga Waze. Shërbimin Waze, Google e kishte blerë ketë kompani në muajin Qershor në mënyrë specifike për të përmirësuar shërbimin e saj të hartave.

“E gjithë kjo do të thotë se kur Waze raporton për aksidente, punë në rrugë, mbyllje të rrugëve etj, përditësimet do të shfaqen në aplikacionin e Google Maps për Android dhe iOS në shtetet si Argjentinë, Brazil, Kil, Kolumbi, Ekuador, Francë, Gjermani, Meksikë, Panama , Peru, Zvicër, Angli dhe SHBA “kanë thënë Google sot në blogun e tyre. |ameble|

Google për Waze-n pagoi 966 milionë $

Google për Waze-n pagoi 966 milionë $

Google WazePara një muaji Google kishte blerë kompaninë Waze, edhe pse në atë kohë kompania nuk ka dhënë detaje se sa ka paguar për aplikacionin e trafikut, tani ky numër është zbuluar dhe është 966 milionë dollarë.

Çmimi i blerjes është parë në dokumentet që Google-it i është dashur ti paraqesë para rregullatorëve të shtetit, ka thënë AssosiatedPress dhe sipas kësaj i bie që Google ka paguar më pak se 1 miliard dollarë për Waze.

Për blerjen e Waze-n me herët ishte e interesuar edhe kompania Apple, por që Waze atë kohë nuk kishte interesim për shitje, të paktën jo për kompaninë Apple.

Google aktualisht pas blerjes e ka lënë ketë kompani të veprojë ashtu siç ka vepruar më herët, edhe pse për momentin nuk ka ndërmend të fus ketë aplikacion përbrenda Android-it. Mund të jetë një opsion për të integruar brenda Google Maps, për shembull, për të parë kushtet aktuale të trafikut të bazuar në kohë reale sipas shoferëve tjerë të cilët mund të raportojnë drejtpërdrejt. Google Maps tashmë veç e ka ketë mundësi për trafikut, por që nuk është e socializuar.|ameble|

Google blen Waze

Google blen Waze

WazeDy muaj më parë kemi raportuar se Google është e interesuar të blejë shërbimin e hartave për trafikun, Waze. Tani në blogun zyrtar të Google-it, për ketë kompania ka njoftuar zyrtarisht se ka blerë kompaninë Waze. Ata nuk ka konfirmuar se sa kanë paguar, por raportet thonë se shifra është rreth 1.3 miliardë $.

Waze ju mundëson përdoruesve për të parë në kohë reale të rejat për trafikut nga miqtë dhe të tjerët rreth jush, gjithashtu ju tregon rrugët më të shpejta, kështu që kjo është e qartë pse Google ka blerë ketë shërbim që pritet ta integroj me shërbimin e tyre Google Maps.

Ekipi për zhvillimin e produkteve nga Waze do të mbetet në Izrael dhe tani për tani do të punojnë ndaras . |ameble|

Google thuhet se është e interesuar të blej kompaninë Waze

Google thuhet se është e interesuar të blej kompaninë Waze

WazeDy javë më parë fjalët ishin se Facebook është e interesuar në blerjen e kompanisë së navigacionit apo hartave, Waze. Tani sipas një raporti të ri nga Bloomberg, del se edhe Google ka interesim dhe mund të marrë parasysh fillimin e një lufte me Facebook-un në tenderin për blerjen e kësaj kompanie.

Sipas raporteve, Waze aktualisht ka më shumë se një kompani të interesuar në ketë blerje, dhe thuhet se po kërkojnë një çmim prej më shumë se 1 miliardë dollarë, edhe pse mund të përfundojnë të mbesin prapë të pavarur, vetëm në qoftë se janë në gjendje të mbledhin para për financimin e nevojshëm të kapitalit të tyre.

Google tashmë ka një softuer të tyre të hartave Google Maps, por po spekulohet se teknologjinë Waze mund të përdorë për të shtuar disa funksione më sociale të navigacionit në Google +, të cilat mund të përfitojnë përdorues të ri nëpërmes këtij shërbimi.

Ende nuk dihet, gjithashtu Waze nuk ka pranuar të komentojë për këto thashetheme, gjithçka mbetet të shihet ditët e ardhshme |ameble|