Tag Archives

4 Articles
Versioni i ri i LG WebOS TV 2.0 vjen në CES 2015

Versioni i ri i LG WebOS TV 2.0 vjen në CES 2015

LG WebOSLG ka njoftuar se do të prezantoj platformën e tyre për televizione webOS TV 2.0 në ngjarjen CES 2015 të muajit Janar. Sipas LG-së softueri i ri është dizajnuar për të përmirësuar karakteristikat kryesore të webOS-it në pajisjet e tyre ekzistuese.

LG WebOS 2.0 do të vijë me një serë veçorish të reja, dhe kompania ka njoftuar se ka shitur në total prej 8 milionë pajisje me webOS të aktivizuar. Më shumë detaje rreth kësaj do të kemi në muajin Janar kur do të dal ky softuer zyrtarisht. /ameble

Edhe LG është duke punuar në platformën e saj për smartwatch

Edhe LG është duke punuar në platformën e saj për smartwatch

Kur është puna të orët e mençura (smartwatch), Google ka platformën e tyre Android Wear që është një version i ri i Android-it i zhvilluar për pajisjet smartwatch. Edhe Apple Watch tanimë posedon platformën e modifikuar të iOS-it. Tizen në anën tjetër është një lojtarë në treg dhe gjendet në Samsung Galaxy Gear dhe Gear 2.

Ndërsa LG e cila ka lansuar pajisjet e saj smartwatch G Watch dhe G Watch R i ka realizuar me platformën e Google-it Android Wear, por si duket edhe kjo kompani ka në plan të lansoj platformën e vet për smartwatch të bazuar nga WebOS. Ky lajm vjen nga një ueb-faqe e cila është për zhvillues të LG-së dhe nëpërmjet portalit The Verge të cilët kanë parë ketë imazh (shih më poshtë), ku është shfaqur një zog që mban një orë në kurrizin e vet.

LG WebOS

 

Tani që kjo ueb-faqe ka rënë (nuk funksionon) ne vetëm mund të spekulojmë, mirëpo në bazë të kësaj një gjë është e sigurt që LG është duke punuar në një platformë të veten për smartwatch.

Sa i perket krejt ksaj, nga vetë kompania ende nuk është konfirmuar asgje. /ameble

HP zbulon planet e saj për një smartphone të ri

HP zbulon planet e saj për një smartphone të ri

HP HQPërkundër dështimit të platformës WebOS dhe një numër çështjesh të tjera që e shqetësojn HP-në, kompania ka refuzuar të heqë dorë kur është fjala për tregun e smartphone-ve, duke deklaruar për The India Express se “HP has to be in the game.”

Në një intervistë të dhënë kohëve të fundit, Drejtor i lartë i HP-së për konsumin e PC-ve dhe tabletve ka thënë se kompania është duke punuar në një smartphone të ri dhe se ajo shpreson të ofrojë një “përvojë të diferencuar”, duke u përqendruar më shumë vëmendjen e saj në linjën e tabletve, laptopve dhe të kompjuterve“all in one”. Lajmi pason pas thashethemeve të më hershme se kompania është duke punuar në një tablet Android ndoshta edhe në një smartphone HP.

HP në vitin 2010 kishte blerë kompaninë Palm për 1.2 bilionë $ në një orvatje për të hyrë në tregun e smartphone-ve, por nuk arriti të fitojë ndonjë tërheqje në masë të madhe me linjën e saj të pajisjeve WebOS për shkak të furnizimit dhe çështjeve tjera .  Se a do të ketë sukses me pajisje Android mbetet të shihet! |ameble|

LG blen platformën webOS që ishte produkt i HP-së

LG blen platformën webOS që ishte produkt i HP-së

[MWC 2013] Disa vite me parë shumë njerëz kanë shpresuar së platforma webOS që është përdorur tek pajisjet Palm do të jetë një hap i madh në tregun e smartphone-ve. Për fat të keq, kjo platformë e blerë nga HP bashkë me të edhe Palm me plane të mëdha për prodhimin e tabletëve kishte dështuar. Tabletët nga HP që nuk u popullarizuan, shpenzuan një sasi të madhe të parave në Palm dhe shumë pak kishte kthim të investimeve.

Fjala bie sepse, HP ka shfrytëzuar MWC dhe përfundimisht ka shitur platformën webOS dhe atë tani e ka blerë kompania LG. Duket se LG nuk ka plane për të përdorur WebOS në tregun e tabletëve apo smartphone të tyre, mirëpo kompania ka në plan të përdorë ketë në Televizionet Smart. Blerja jo vetëm që merr platformën webOS, por edhe disa inxhinier talent që ndodhen prapa kësaj.

Ende janë disa gjëra të pa qarta në marrëveshje mes LG-së dhe HP-së. HP vitin e kaluar ka bartur shumicën e anëtarëve të mbetur të ekipit WebOS në një kompani të re të quajtur Gram. Është e paqartë pra në këtë pikë, nëse Gram tani është në pronësi të LG-së, ose do të mbetet pjesë e HP-së.

Si do që të jetë krejt çka dimë në këtë moment është së LG zotëron kodin e burimit (source code), të gjithë dokumentacionin, inxhinierët, dhe faqet e internetit në lidhje me webOS-in. Vetëm koha do të tregojë nëse blerja nga LG është një ide e mirë. Nuk ka asnjë indikacion se në çfarë vlerë është bërë marrëveshja. |ameble| [divider top=”0″]