Tag Archives

3 Articles
Nga tani mund të bëhen thirrje telefonike edhe me WhatsApp

Nga tani mund të bëhen thirrje telefonike edhe me WhatsApp

whatsapp-voice-calling-1Në janar të këtij viti, WhatsApp kishte lansuar një shërbim të ri i quajtur “WhatsApp Web”, nëpërmjet të cilit, përdoruesit e aplikacionit WhatsApp, mund të përdorin aplikacionin kompjuter dhe ne edhe në atë kohë, ne kemi përgatitur një edutek se si instalohet WhatssApp në kompjuter.

Më pas kanë filluar të qarkullojnë edhe disa thashetheme për një shërbim të ri nga WhatsApp, pikërisht shërbimi i thirrjeve telefonike i cili nga tani është aktiv.

Shërbimi i thirrjeve aktualisht është i mundësuar vetëm për përdoruesit e platformës Android, ndërsa për platformën iOS dhe ndoshta edhe Windows Phone, pritet të lansohet në javët e ardhshme.

Prandaj, përdoruesit e pajisjeve Android, mund të shkarkojnë versionin e fundit WhatsApp 2.12.5 nga Google Play Store dhe të fillojnë të përdorin shërbimin e ri. /ameble.com

Ja se si instalohet WhatssApp në kompjuter

Ja se si instalohet WhatssApp në kompjuter

WhatsApp sapo e ka lansuar një shërbim të ri të quajtur “WhatsApp Web”, nëpërmjet të cilit, përdoruesit e aplikacionit WhatsApp, nga tani e tutje mund të përdorin aplikacionin edhe në kompjuter.

WhatssApp në kompjuter aktualisht punon në platformat BlackBerry, Android, Symbian dhe Windows Phone, ndërsa nuk punon për ata që kanë pajisje nga Apple.

Resurset e nevojshme për instalimin e WhatsApp-it në kompjuter janë:

  • Shfletuesi Chrome. Aplikacioni WhatssApp punon vetëm nëpërmjet shfletuesit Chrome. Nëse nuk e keni të instaluar shfletuesin Chrome, atëherë  instaloheni nga ky link “Shkarko Google Chrome“, nëse e keni të instaluar atëherë vazhdoni më tutje.
  • QR Code. Aplikacioni nëpërmjet të cilit bëhet ndërlidhja e kodit në mes të telefonit dhe kompjuterit. QR Code aplikacioni mund të shkarkohet falas nga Android Google Play Store, Microsoft Marketplace.

Hapi 1

Hapeni shfletuesin Chrome nga kompjuteri juaj dhe shkoni te uebi web.whatsapp.com me ç’ rast do të hapet dritarja si në poshtë

whatssApp 2

Hapi 2

Hapeni aplikacionin WhatssApp nga telefoni juaj klikoni tek WhatssApp Web.

WhatssApp 1

Hapi 3

Pasi që klikoni mbi WhatssApp Web do të hapet aplikacioni ne ekranin tuaj të telefonit siç është paraqitur më poshtë

whatssApp 3

Hapi 4

E ofroni telefonin tuaj me aplikacionin e hapur deri tek shfletuesi Chrome në kompjuter i cili është i hapur që nga Hapi 1 dhe e drejtoheni tek QR Codi dhe pritni deri 3 sekonda deri sa të lexohet kodi. (Shih foton e më poshtme se ku duhet të lexohet kodi)

whatssApp 5

Sistemi automatikisht ju lidh me ndërfaqen ueb të aplikacionit WhatssApp duke i sinkronizuar të gjitha kontaktet si dhe bisedat e më hershme.

Ne tani më kemi bërë testimin e aplikacionit dhe deri më tani gjithçka si duket është perfekt si dhe përdorimi i aplikacionit ishte shumë i lehtë. /ameble

Tani mund të dërgoni mesazhe me zë në WhatsApp

Tani mund të dërgoni mesazhe me zë në WhatsApp

Nëse keni një telefon smart, dhe keni të instaluar aplikacionin WhatsApp sigurisht që keni parë që gjatë këtyre ditëve në pajisjen tuaj është paraqitur kërkesa për të përditësuar këtë aplikacion. Arsyeja për këtë është se Whatsup tani me ofron diçka të re.

Dërgimi i mesazheve me zë, është edhe një përparësi tjetër me të cilën ky aplikacion është përditësuar, duke mundësuar kështu që WhatsApp të mos shfrytëzohet vetëm si një tekst chat por edhe një transmetues falas i mesazheve me zë.

Whatsapp Ameble2

Nëse keni pranuar përditësimin e fundit tashme mund të vëreni se në anën e djathtë të aplikacionit WhatsApp është integruar një ikon e vogël e mikrofonit përmes së ciles ju mund të regjistroni mesazhin tuaj me zë dhe ta dërgoni atë tek bashkëbiseduesi juaj.

Kjo përparësi në WhatsApp vjen pasi kjo kompani është duke u përballur me një konkurrence të forte nga aplikacionet siç janë WeChat, Line, Hike dhe të tjera të cilët tashme kanë këtë përparësi . |ameble|