Tag Archives

10 Articles
Sipas Ofcom: Dritat zbukuruese të vitit të ri mund të ngadalësojë rrjetin WiFi (Video)

Sipas Ofcom: Dritat zbukuruese të vitit të ri mund të ngadalësojë rrjetin WiFi (Video)

Kompania Ofcom ka njoftuar për lansimin e një aplikacioni të tyre të ri mobil Wi-Fi Checker, i cili është zhvilluar për të kontrolluar nëse rrjeti WiFi i juaji është duke punuar si duhet ose jo.

Ofcom gjithashtu ka zbuluar se ka diçka që nganjëherë mund të ngadalësoj rrjetin WiFi, njëra nga këto që dobëson rrjetin mund të jenë edhe dritat zbukuruese të vitit të ri, të cilat mund të ndërhyjnë në sinjalin WiFi.

“Në një qytet me plotë pajisje elektronike përreth, të tilla si furra me mikrovalë, pajisjet për monitorimin e fëmijëve, llambat apo edhe dritat zbukuruese të vitit të ri, nuk mund të ketë rrjet WiFi stabil”, kanë thënë Ofcom. /ameble

Për pajisjet Androin/iOS aplikacionin Ofcom Wi-Fi Checker mund ta shkarkoni me poshtë sipas platformës:

Lansohet Shërbimi WiFi nga Google

Lansohet Shërbimi WiFi nga Google

Project-Fi-googleGjatë disa muajve të fundit, ne kemi dëgjuar thashethemet në lidhje me shërbimin e ri, WiFi nga Google dhe tanimë ky shërbim është edhe zyrtar nga Google dhe quhet Projektit Fi.

Projekti Fi do të jetë në dispozicion fillimisht në Motorola Nexus 6 dhe shërbimi do t’i përdor dy rrjete mobile, Sprint dhe T-Mobile.

Projekti Fi do të jetë në gjendje të kalon nga rrejti WiFi në rrjetin 4G LTE në të dy rrjetet mobile, T-Mobile dhe Sprint. Kjo tregon se pajisja automatikisht do të kalon në rrjetin më të mirë i cili është në dispozicion.

Google ka njoftuar gjithashtu se shërbimet Project Fi do të kushtojnë 20$ në muaj me ç’ rast klientët do të përfitojnë biseda dhe dërgimin e mesazheve falas, mbulim ndërkombëtar të rrjetit si dhe WiFi tethering.

Po ashtu, Google ka njoftuar edhe për disa tarifa tjera fikse mujore të cilat fillojnë nga 10$ në muaj për 1GB trafik të Internetit, 20$ në muaj për 2GB, 30$ për 3GB, e kështu me radhë.

Pjesa më interesante e këtij shërbimi është se në rast se nuk shpenzohet trafiku i parapaguar për një muaj, Google do të jap një rimbursim të shumës e cila nuk është përdorur. Pra, nëse është përzgjedh tarifa mujore 3GB me çmim 30$ dhe janë përdor vetëm 1.5GB të trafikut, atëherë Google do rimburosn shumen prej 15$.

Kjo mund të jetë një përparësi e madhe shitjes së shërbimit Projekti Fi nga Google, sepse një pjesë e madhe e përdoruesve zakonisht bëjnë pagesën e plotë për trafik dhe nuk e arrijnë ta shpenzojnë atë. /ameble

Samsung njofton për teknologjinë e ardhshme super të shpejt të rrjetit WiFi

Samsung njofton për teknologjinë e ardhshme super të shpejt të rrjetit WiFi

60ghz-wifiSamsung Electronics deri më tani ka qenë në heshtje duke punuar në gjeneratën e ardhshme të rrjetit Wi-Fi standard, kurse tani ka bërë një njoftim zyrtar në lidhje me ketë teknologji të tyre 60GHz Wi-Fi. Kompania pretendon se kjo teknologji e re do të sjellë një “rritje pesë-fish” nga 866 Mbps ose 108 MB për sekondë që është shpejtësia maksimale ekzistuese. Pretendimi i kompanisë për teknologjinë 60GHz Wi-Fi është se do të sjellë shpejtësi të transmetimit të të dhënave deri në 4.6 Gbps e cila i bie 575 MB për sekondë, pra rritje pesë-fish. Kjo do të thotë se një film 1GB mund të shkarkohet për më pak se tre sekonda.

Rrjeti ekzistues WiFi standard i përdorur sot nga të gjithë ne, punon në 5GHz dual-band i cili ofron një maksimum prej 108 MB për sekondë. Në realitet kjo shpejtësi arrihet rrallë. Samsung 802.11ad standard 60GHz Wi-Fi do të arrijë shpejtësi maksimale duke eliminuar ndërhyrjet e kanaleve, e cila në thelb është Crosstalk nga dy pajisje të lidhura në të njëjtin rrjet.

Samsung planifikon që këtë teknologji ta fus në treg në vitin 2015 dhe me siguri ketë mund ta presim në pajisjet mobile të kompanisë. /ameble

Evropa aprovon përdorimin 3G dhe 4G në aeroplanët

Evropa aprovon përdorimin 3G dhe 4G në aeroplanët

wifi on the plainEvropianët së shpejti do të jenë në gjendje të qasen në Facebook edhe gjatë fluturimeve me aeroplan.

Agjensioni për Siguri i Aviacionit të Evropës këtë javë njoftoi për planet për të lejuar përdorimin e pajisjeve personale elektronike gjatë të gjitha fazave të fluturimit. Për këtë arsye, Komisioni Evropian ka thënë se do të lejojë përdorimin e spektrit për 3G dhe 4G gjatë fluturimeve.

Evropa thotë se në përgjigje të kërkesës së pasagjerëve dhe linjave ajrore, tani do të lejohet për të zhvilluar si dhe për të vendosur shërbimet të Internetit gjatë gjithë fluturimit.

WiFi gjatë fluturimit është shërbimi të cilin amerikanët kanë ofruar disa vite më parë. Nëse BE-ja Airlines vendosë për të ofruar shërbime broadband 3G dhe 4G, udhëtarët evropianë do të kenë mundësi për të qasur në email, rrjetet sociale dhe shfletojnë faqet e internetit edhe gjatë fluturimeve. |ameble| 

WiFi vetëm i juaji, apo edhe i të tjerëve?

WiFi vetëm i juaji, apo edhe i të tjerëve?

Nëpërmjet këtij materiali do të mundohemi t’iu informojmë se si mund të kontrolloni rrjetin tuaj WiFi, pikërisht a është dikush duke keqpërdorur sinjalin tuaj të internetit pa autorizimin tuaj. Shpesh herë, gjatë instalimit të sistemit WiFi, mund të mos merren parasysh hapat e sigurisë, duke vënë fjalëkalimet e lehta, të cilat mundësojnë qasjen e lehtë dhe të paautorizuar nga të tjerët duke keqpërdorur sinjalin tuaj të internetit.

Shtrohet pyetja se si të informoheni se, a është WiFi vetëm i juaji, si dhe të jeni në dijeni nëse dikush qaset në WiFi pa autorizim tuajin?

Një prej mënyrave të lehta që ne rekomandojmë është programi Wireless Network Watcher i cili mund të shkarkohet falas, nëpërmjet të cilit ju do të informoheni për rrjetin tuaj WiFi, si dhe për pajisjet e kyçura në te. Ky program mund të konfigurohet në mënyrë që çdo herë kur një pajisje e re kyçet në WiFi tuajin, ju do të jeni të njoftuar nëpërmjet sistemit alarmues.

Në vijim do të ju njoftojmë se si të instaloni dhe përdorni programin Wireless Network Watcher.

  1. Shkarko programin Wireless Network Watcher duke klikuar këtu.
  2. Përcilleni të gjitha instruksionet e ofruara gjatë instalimit të programit deri në mbarim.
  3. Pas instalimit, hapeni programin Wireless Network Watcher ku më pastaj do të hapet një dritare e re si në foton e më poshtme. Çdo herë kur hapet programi, automatikisht bëhet skanimi i WiFi tuajin, dhe do të paraqiten në dritare të gjitha pajisjet që janë duke e shfrytëzuar sinjalin tuaj të internetit.

        4.  Për të konfiguruar një alarm notifikues i cili do të alarmon çdo herë kur një pajsije e re kyçet në WiFi tuajin, shkoni tek moduli “Options”, dhe aktivizojeni fusnksionin “Beep on new Device” siç është paraqitur në foto më poshtë.

Duhet të keni parasysh se ky program është vetëm njoftues dhe ju mundëson të informoheni se cilat pajisje (laptop, PC, tablet, smartphone etj.) janë të kyçura në rrjetin tuaj WiFi. Nëse është gjithçka nën kontroll atëherë ju nuk duheni të brengoseni se pse WiFi është vetëm i juaji e jo edhe i të tjerëve.

Nëse pasqyra e ofruar nuk është ashtu siç ju keni menduar të jetë, dhe sinjali juaj i internetit përdoret po ashtu nga dikush tjetër, ju duhet të intervenoni menjëherë në ri-konfigurimin e sistemit të sigurisë së WiFi tuajin duke ndryshuar emërtimin e sistemit tuaj dhe duke vënë një fjalëkalim më kompleks, si p.sh. (@mEbl4u), etj. |ameble| [divider top=”0″]

DoorBot – zile e derës smart me WiFi

DoorBot – zile e derës smart me WiFi

Është zile muri me lidhje Wi-Fi, kamerë, me bateri dhe pa kabllo, që u mundëson të shihni kush është në derën tuaj nëpërmes smartphone-it. Gjithashtu është projektuar të funksionoj edhe me qelës bllokues të derës “Lockitron”, i cili mund të kontrollohet nga distanca me anë të smartphone-it.

Në kombinim, dy këto pajisje u mundësojnë përdoruesve, që vizitorët apo musafirët e tyre te futen brenda në shtëpitë e tyre, nga kudo që ndodhen ata (pronarët), edhe nëse nuk janë afër shtëpisë.

Çfarë ndodh nëse vizitori është dikush që ju nuk e njihni, nëpërmes smartphone-it mund ta pyesni atë se për çfarë ka ardhë, pa hapur derën fare?

[youtube id=”azAPskoiRSU” width=”600″ height=”350″]

DoorBot ka një funksion Intercom-like që mundëson pronarët e shtëpive për të biseduar me personin në derë nëpërmjet smartphone-it të tyre. Janë dritat infra të kuqe që mundësojnë për të parë videot edhe natën.

DoorBot është bërë nga alumini dhe ka një strehim rezistent ndaj motit. Doorbot mund të përdoret nga me shumë se një pajisje smartphone apo tabletë në të njëjtën kohë dhe është në përputhje me të dy sistemet Android dhe iOS. Funksionon me katër bateri AA që qëndrojnë rreth një vit.

Ideatorit të kësaj pajisje Edison Junior i nevojitet mbështetje dhe aktualisht është në procesin e rritjes së fondeve për DoorBot nëpërmjet një kampanje Kickstart. Nëse dikush është i interesuar për DoorBot, ajo mund të para porositet për 169 $ dhe 319 $ me qelës bllokues të derës “Lockitron”.  |ameble| [divider top=”0″]

Raportohen probleme me Wi-Fi në Iphone 5

Raportohen probleme me Wi-Fi në Iphone 5

Duke u bazuar në faqen zyrtare të Iphone, rubrika Mbeshtjetje Teknike për Konsumatoret, Iphone 5 nuk është duke funksionuar njëjtë për secilin konsumator.  Komentet rreth problemeve me Wi-Fi ne Iphone5 vetëm sa po shtohen në forumet e përdoruesve të Iphone5. Përderisa arsyeja e këtij “defekti” akoma është  e pa qartë, një udhëzim nga ana e administratorëve të forumit sugjeron vazhdimisht se problemi qëndron në konfigurimin e sigurisë së Wi-Fi.

“Unë e de aktivizoj… WPA Personal Wifi Security  opsionin [ne ruter] dhe më pas Interneti në Iphone fillon të funksionoj pa problem,” shkroi njeri nga ata që postuan. Ndërsa ueb faqja e entuziasteve të Apple “MacRummors” ka krijuar një rubrikë me emrin “WiFi tepër i ngadalshëm në Iphone5.”

Nga komentet e lexuara nëse i bëjmë një analizë më të thukët këtij problemi shohim se ky është vetëm një problem softuerik që mund të rregullohet me një “update” nga ana e Apple, dhe se ky nuk është një defekt harduerik që na bënë të shqetësohemi shumë. |ameble|  [divider top=”0″]

Boeing përgaditet për përdorimin e telefonit celular në aeroplanë

Boeing përgaditet për përdorimin e telefonit celular në aeroplanë

Shumica nga ne kemi fluturuar me aeroplanë dhe kemi dëgjuar vërejtjen e njëjtë para nisjes, që thonë “ju lutem të fiken të gjitha pajisjet elektronike” telefon, mp3 player, iPod, laptopë, ejt.

Udhëheqësit e kompanisë Boeing kanë njoftuar për planet e tyre, për të lejuar pajisje elektronike apo përdorimin e telefonit celular në aeroplanë, ndoshta nga viti 2013. Pasagjerët që fluturojnë më Boeing 747/748, 787 Dreamliner, dhe 777 ndoshta së shpejti do të jenë në gjendje të përdorin telefonat celularë sipas kompanisë Boeing dhe portalit CNET.

U mbetet qeverive të shteteve të vendosin për një gjë të tillë kanë thënë ata, mirëpo në SHBA  sipas deklaratave të më hershme Administrata Federale e Aviacionit e ka ndaluar ketë mundësi deri më tani dhe është thënë se kurrë nuk do të lejojnë një aktivitet të tillë.

Së bashku me përdorimin e telefonave celular dhe WiFi, Boeing gjithashtu ka theksuar se do të mundësojnë edhe kanale TV apo video konferenca drejtpërdrejt, diku në vitin 2014.

Boeing është një kompani amerikane shumëkombëshe dhe një ndër tri kompanitë kryesore në botë për operim dhe mbrojtje të hapësirës ajrore. |ameble|  [divider top=”0″]

Si ta shëndërroni smartphone-in tuaj Android në një Wi-Fi shpërndarës

Si ta shëndërroni smartphone-in tuaj Android në një Wi-Fi shpërndarës

Për ta aktivizuar këtë mundësi, së pari ju duhet të jeni të lidhur në rrjet të internetit përmes “edge gsm data” që nënkupton të keni internetin e aktivizuar në SIM kartelën tuaj përmes Vala, Ipko, Zmobile etj.

Android Wi-Fi shpërndarësi. E tëra çka ju duhet të dini është kjo:
1. Shkarkoni falas aplikacionin “FoxFi” nga dyqani virtual Google Play Store. Apo ndonjë aplikacion tjetër si psh: “Wireless Tether for Root Users” , Wifi HotSpot, etj..

2. Instaloni aplikacionin “FoxFi” në smartphone-in tuaj dhe mundësisht vendoseni atë si ikone në desktop. Menjëherë pasi të keni vendosur këtë aplikacion në desktop dhe klikoni mbi të, aplikacioni automatikisht do t’ju kërkoj që ta konfiguroni atë. Dhe kjo dritare do të hapet:

Kur jeni te konfigurimi, koncentrohuni në rubrikën e parë të kësaj faqe Wifi Mode, më pas zgjedhni nëse dëshironi të ndryshoni emrin e rrjetit tuaj të shpërndare duke klikuar mbi rubrikën Network Name dhe më pas ri-emëroni emrin e rrjetit të shpërndarë në një emër që dëshironi, si psh. PrivatWifi


Pas kësaj vazhdoni në pjesën e sigurisë ku ju kërkohet të vendosni një (password) fjalëkalim të protokollit të sigurisë WPA. Vendosni një fjalëkalim të preferuar i cili përmban shkronja dhe së paku një numër, si psh. ameble1wifi

Pasi të keni mbaruar me këto selektoni Activate Wifi Hotspot për të aktivizuar shpërndarjen e sinjalit Wi-Fi nga smartphone-i juaj.

Tani interneti juaj duhet të jetë i aktivizuar me sukses dhe duke funksionuar. Ju lirisht mund te provoni të lidheni në Wi-Fi e sapo krijuar nga cila do paisje (LapTop, Smartphone, Tablet, etj.).

Konfigurimi i shpjeguar në këtë artikull është aplikativ për të gjithë versionet e sistemit operativ Android. Keni parasysh që disa nga versionet e Androidit mund të kenë të integruar Wi-Fi tethering dhe nuk ka nevojë për aplikacion shtesë.

|ameble|[divider top=”0″]

Delta Airlines sjell WiFi në fluturimet ndërkombëtare

Delta Airlines sjell WiFi në fluturimet ndërkombëtare

by bmbi 0 Comments

Kompania ajrore Delta Airlines nga SHBA ka njoftuar se duke filluar nga fillimi i vitit 2013 do të zgjerohet më WiFi në më shumë se 150 avionë ndërkombëtare përfshirë Boeing 777, 767, 747, Airbus 330 dhe Boeing 757. Ky shërbim ka qenë në dispozicion vetem për fluturimet e brendshme ne SHBA, por qasja ndërkombëtare ka qenë gjithmonë i kufizuar.

Për të realizuar qasjen ne WiFi gjersa fluturon mbi pjese te mëdha të ujit, ISP(shërbim për Internet) Gogo do të punoj më Ku-band satelitë për një bandwidth të lartë, kjo do të bëhet për herë të parë në çdo linjë ajrore. Projekti do te vazhdoj kështu deri ne vitin 2015 dhe pritet qe të veprojnë rreth 1000 avionë të kompanisë Delta Airlines me WiFi te aktivizuar ndërkombëtarësht.

Pra, personat qe udhëtojnë me Delta nuk do të kenë problem qasjen me internet edhe kur është në mes të oqeanit Atlantik, për ketë Delta dhe Gogo kanë menduar mirë edhe pse kjo teknologji do të ju kushtoj shumë shtrenjtë, aktualisht gati 160 milion konsumatorë në vit e përdorin këtë shërbim kurse në të gjitha linjat ajrore qe përdor Delta Airlines ne SHBA ju ofrojnë ne mbi 400.000 udhëtarëve qasje ne WiFi brenda ditës. |travel.usatoday.com| [divider top=”0″]