Tag Archives

2 Articles
Microsoft Edge quhet shfletuesi i ri në Windows 10

Microsoft Edge quhet shfletuesi i ri në Windows 10

Edhe më herët është bërë e ditur se shfletuesi Internet Explorer nga Microsoft do të zëvendësohet me një shfletues të ri i koduar me emrin Spartan, ndërsa tani Microsoft njoftoi se shfletuesi i ri ueb në sistemin e ri operativ Windows 10 do të jetë Microsoft Edge.

Shfletuesi i ri Microsoft Edge do të jetë në dispozicion në të gjitha pajisje smartphone, tableta dhe kompjuterë të cilit kanë të integruar Windows 10.

Microsoft Edge është një shfletues i ndërtuar për të ofruar një përvojë më të mirë në ueb duke mundësuar shkuarjen direkt në ueb, përdorimin offline si funksion leximi dhe si duket edhe Cortana do të jetë pjesë e shfletuesit të ri.

Se si duket shfletuesi Microsoft Edge në Windows 10, shikojeni videon e më poshtme. /ameble

Windows 10 do të jetë falas për Raspberry Pi 2

Windows 10 do të jetë falas për Raspberry Pi 2

Windows 10 For Raspberry Pi 2Me lansimin e modelit të ri Raspberry Pi 2, Microsoft njoftoi se versioni i ri i sistemit operativ Windows 10, do të mbështetet pajisjen Raspberry Pi 2 dhe të ofrojë atë falas më vonë gjatë këtë viti.

Në një prononcim për media, Microsoft njoftoi;

“Ne e shohim komunitetin Maker si një burim të mahnitshëm të inovacionit të pajisjeve që në vete përfaqësojnë themelin e valës së re të informatikës, dhe ne jemi të ngazëllyer që të jemi pjesë e këtij komuniteti. Vitin e kaluar kemi bërë një hap të rëndësishëm me komunitetit Maker duke krijuar Programin Windows për Zhvilluesit për IOt. Ne jemi duke marrë hapin e ardhshëm duke sjellë mjete kryesorë të zhvillimit dhe shërbimet falas për komunitetit e Raspberry Pi 2 nëpërmjet Programit tonë zhvillues të Windows-it për IOt.

Raspberry Pi është bërë shpejt një nga platformat e preferuara të komunitetit Maker sepse pajsjet e tyre janë avancuar, kanë kosto të ulët dhe modulet llogaritëse mundësojë zhvilluesve të sjellin visionin e tyre në jetë. Raspberry Pi 2 është një pajisje çuditërisht e fuqishme që hap botën e informatikës dhe programimit.

Ne jemi të ngazëllyer për punën tonë me Fondacionin Raspberry Pi 2 dhe për këtë arsye, Windows 10 do të mbështesë modelin Raspberry Pi 2 dhe do të jetë falas”, ka theksuar Microsoft në prononcimin për media.

Përndryshe, Raspberry Pi 2 ka çmimin vetëm 35$ dhe që nga sot është në shitje. /ameble