Tag Archives

5 Articles
Microsoft Windows 9 prezantohet me 30 Shtator

Microsoft Windows 9 prezantohet me 30 Shtator

Windows 9 konceptKemi dëgjuar shumë thashetheme për Microsoft-in i cili do të organizoi një ngjarje për shtyp për të prezantuar versionin e ardhshëm të sistemit operativ Windows 9 dhe tani më Microsoft ka konfirmuar ketë, duke dërguar ftesa për ngjarjen e tyre “ Prezantimi i Windows 9” e cila do të mbahet më 30 shtator në San Francisko.

Windows 9 pritet të vijë me një të dizajn të ri të Start Menu, me disa funksione të reja virtuale të Desktopit, si dhe disa funksione të reja do të shfaqën gjithashtu edhe në qendrën e notifikimeve si dhe në ndërfaqen e përdoruesve.

Çfarë të reja do të sjell Windows 9 do të kuptojmë për më pak se dy javë. /ameble

Windows 9 mund ta shohim nga fundi i muajit të ardhshëm

Windows 9 mund ta shohim nga fundi i muajit të ardhshëm

Windows 9 konceptMicrosoft sapo ka lansuar përditësimin e tyre të fundit të Windows 8.1, diçka që kompania është shprehur se do ta bëj shumë më shpesh, por tani ne kemi lajme të freskëta për lansimin e versionit të ardhshëm Windows 9, i quajtur si “Threshold” ku është thënë se do të ofrojnë shumë karakteristika të reja, duke përfshirë ri-pozicionimin e Start Menu-së dhe ndoshta futjen e Cortana-së. Këto të fundit ndoshta edhe mund t’i shohim shumë shpejt.

Ndërsa lansimi i plotë i Windows 9 nuk pritet të bëhet deri diku rreth tremujorit të dytë të 2015-së, ZDNet e informuar mirë ka shkruar se Microsoft është duke punuar në lëshimin e një “pamje nga ana teknologjike” e sistemit të ri operativ nga fundi i muajit të ardhshëm, ose ndoshta fillimi i Tetorit. Ata thonë se do të jetë në dispozicion për të gjithë për tu shkarkuar, ku do të jetë e ngjashme me atë që ka bërë Apple për OS X Yosemite.

Windows 9 preview ndoshta nuk do të përfshijë të gjitha tiparet që pritet t’i ketë në versionin përfundimtar, por shpresojmë të na tregoj sa më shumë nga ajo që Microsoft është duke punuar në të. /ameble

Windows 9 mund të vijë pa pagesë, por vetëm për përdorues të caktuar

Windows 9 mund të vijë pa pagesë, por vetëm për përdorues të caktuar

Windows 8.1 metro 1Microsoft do të lëshoj përditësimin e dytë të Windows 8.1 për ketë vit, Windows 8.1 Update 2, i cili do të jetë në dispozicion pa pagesë për përdoruesit e Windows 8.1 Update 1, kanë zbuluar grupi i hakerve nga WZOR.

Ky grup ka shtuar gjithashtu se Microsoft për të gjithë tjerët do të shes ketë version me një çmim të volitshëm. Më pastaj ata kanë thënë së edhe me Windows 9 do të ndodh e njëjta për ata që kanë të instaluar Windows 8.1 Update 2.

Kompania Microsoft pritet të organizoj një ngjarje të “rëndësishme” nga data 23 deri 27 Qershor, në të cilën pikë Windows 8.1 Update 2 mund të shfaqet zyrtarisht.

Grupi i hackerve WZOR ka thënë se Microsoft ka forcuar sigurinë e saj të Windows-it, duke e bërë pothuajse të pamundur qasjen, punonjësit përbrenda që dëshirojnë të përdorin versionin e fundit do të marrin nga një kopje personale të Windows-it, që e bën më të sigurt qasjen në kompani. /ameble

Biletat për konferencën Microsoft Build Developer shiten brenda 24 orëve

Biletat për konferencën Microsoft Build Developer shiten brenda 24 orëve

Microsoft BUILDBiletat për konferencën Microsoft Build Developer 2014 dolën në shitje dje dhe kompania ka arritur t’i shes të gjitha brenda ditës së parë. Microsoft Build Developer 2014 zhvillohet në mes të datave 2 dhe 4 Prill në San Francisko dhe në ketë ngjarje Microsoft pritet të jap më shumë informata në lidhje me sistemin e ardhshëm operativ Windows 9.

Në ketë ngjarje përveç Windows 9, aty pritet të dëgjojmë edhe informacione në lidhje me platformën mobile Windows Phone. Kompania është ende në procesin e marrjes së biznesit të smartphone-ve nga Nokia dhe në ketë ngjarje gjithashtu pritet të dëgjojmë detaje rreth pajisjeve të para Lumia të prodhuara nga udhëheqja e Microsoft-it.

Microsoft ende nuk ka njoftuar se sa bileta kanë shitur gjatë ditës së djeshme për ketë konferencë, ku pjesëmarrja pritet të jetë e ngjashëm me vitin e kaluar, e cila duhet të jetë rreth 3000 zhvillues. /ameble

Windows 9 do të publikohet në Prill 2015

Windows 9 do të publikohet në Prill 2015

Windows 9Microsoft pritet të mban konferencën në Prill të këtij viti me ç’ rast kompania do të njoftojë për lançimin e sistemit Windows Phone 9.

Përveç këtij sistemi, pritet të prezantohet edhe sistemi operativ i ri, Windows 9, i koduar me emrin “Threshold” i cili pritet të dalë në prill të vitit 2015.

Microsoft Windows 8 nuk ka arrit një sukses siç kompania kishte shpresë, dhe sipas Paul Thurrot, Microsoft është në kërkim të heqin emrin e Windows 8 OS. Ajo çfarë është duke u përfolur për Windows 9, është rikthimi i Start menu-së si dhe mundësia për të drejtuar Apps Metro së bashku me aplikacionet në desktop.

Në konferencën e tyre nuk pritet që Microsoft të lëshojë një pamje për sistemin e ri operativ Windows 9, por kjo pritet të ndodh më vonë gjatë këtij viti. /ameble