Tag Archives

3 Articles
Microsoft arrin shitjen e 100 milionë licensave për Windows 8

Microsoft arrin shitjen e 100 milionë licensave për Windows 8

Windows_8 wllpMicrosoft ka raportuar se ka shitur më shumë se 100 milionë licenca të saj për sistemin e ri operativ Windows 8. U janë dashur gjashtë muaj për të arritur numrin 100 milionë të shitjeve, pasi që Windows 8 u lansua zyrtarisht dhe doli në për shitje nga Tetori i vitit të kaluar.

Kjo arritje përfshin përmirësimet (upgrades), si dhe shitjet e reja të Windows 8 për tablet dhe PC. Tami Reller, Kryeshef për Marketing dhe Zyrtari Kryesor Financiar i Windows-it ka shpjeguar gjithashtu se ka pasur një rritje të konsiderueshme në pajisje të certifikuara për Windows 8 dhe Windows RT, nga 1700 pajisje siç është raportuar në Janar tani janë 2400.

Në pjesën e pyetje/përgjigjeve nëpërmes blogut të Windows-it, Reller ka thënë se Windows Blue është një emër për një përditësim të madh që do të ndodh në Windows 8, dhe e cila pritet të jetë në dispozicion gjatë këtij viti. Ky përditësim do të fus në konsideratë të gjitha reagimet e konsumatorëve që Microsoft ka pranuar që nga fillimi i lansimit të Windows 8.

Më shumë detaje në lidhje me Windows Blue pritet të jepen në këto javët e ardhshme. |ameble|

Windows 8 dhe Windows Phone 8 do të bashkohen në Windows Blue

Windows 8 dhe Windows Phone 8 do të bashkohen në Windows Blue

Windows 8 -amebleSipas një raporti të ri, Microsoft është duke punuar që të bashkojë sistemin operativ Windows dhe Windows Phone, nën një produkt të ri të quajtur Windows Blue. Kjo bie ndesh me atë që ne kemi dëgjuar më parë, se Windows Blue do të ishte vetëm një sistem ose funksion paketë për Windows 8. Por kjo e bën shumë të kuptueshme, me atë që ne besojmë, se ky produkt do të jetë shansi i vetëm i Microsoft-it për të mbijetuar në ndryshimet e shpejta të informatikës në tregun e konsumit.

Raporti, që buron nga Digitimes thotë se sistemi operativ i bashkuar i quajtur Windows Blue,  është duke u zhvilluar nga një ekip i ri i cili është i ndarë nga Windows dhe Windows Phone ekipet. Sipas Digitimes, Windows Blue është menduar për të konkurruar kundër platformës Android dhe OS Chrome nga Google. Krijimi i një ekipi krejtësisht të veçantë i cili do të kryen punën e integrimit të dy sistemeve në një do të jetë shumë e vështir, duke pasur parasysh standarde ekzistuese të departamenteve të Microsoft-it ku grupet janë kryesisht autonome të cilat nuk ndër veprojnë shumë si një tërësi.

Windows  Phone 8 -amebleÇfarë saktësisht do të  thotë “integrimi” ? Në qoftë se kjo është thjesht integrimi i kodeve bazike të Windows 8 dhe Windows Phone 8 të përbashkët, atëherë në fakt Microsoft do të krijon një sistem të vetëm operativ i cili do të kandidojë në çdo formë, me të njëjtën ndërfaqe, me pajtueshmërinë e aplikacioneve të plota, atëherë kjo do të jetë veprim i madh në historinë e Windows-it.

Se çfarë do të ndodh si dhe a do të mund Microsoft të arrin të finalizoj një projekt gjigant mbetet të shihet në të ardhmen e përafërt. |ameble| 

Windows Blue mund të lansohet gjatë kësaj vere si Windows 8.1

Windows Blue mund të lansohet gjatë kësaj vere si Windows 8.1

Versioni i ardhshëm i sistemit operativ Windows nuk do të quhet Windows 9, siç ishte raportuar më herët. Sipas ZDNet, sistemit operativ, i cili aktualisht po thirret si Windows Blue, do të vijë në treg gjatë kësaj vere si përditësim Windows 8.1 dhe Windows RT 8.1.

Thashethemet e fundit thonë se përditësimi i ardhshëm i Windows-it do të përfshijë disa karakteristika të reja të tilla si “Customized live tiles” dhe përmirësime në funksionin “Snap View”.

Për Windows 8.1 kompania pritet të njoftojë në konferencën e saj të zhvilluesve “Build” që mbahet më datën 26 Qershor në San Francisko, dhe thuhet se do të jetë i gatshëm për partnerët që prodhojnë pajisje nga muaji Gusht. |ameble|

Windows-Bluemun te thirret Windows-8_1