Tag Archives

36 Articles
Logitech lanson tastierën “Keys-to-Go” për Android dhe Windows

Logitech lanson tastierën “Keys-to-Go” për Android dhe Windows

Logitech ka lansuar një tastierë të re posaçërisht për përdoruesit e pajisjeve Android dhe Windows, të quajtur Keys-to-Go. Tastiera duket shumë e shumë e njëjtë me një model të mëparshëm të cilin e kishte lansuar për pajisjet iOS.

Logitech Keys-To-Go

Kjo tastierë, për tu lidhur më pajisjen tuaj përdorë Bluetooth-in dhe është dizajnuar të jetë e hollë dhe e lehtë për tu bartur kudo. Çelësat janë të rrafshet dhe të rehatshëm për tu shtypur dhe posedon një qëndrim të mirë mbështetës në pajisjet tuaja. Dhe krejt në fund tastiera është e mbështjelljur me FabricSkin. FabricSkin është rezistent ndaj ujit pluhurit.

Versionet e sistemeve operative që i përkrah përfshijnë Android 4.1 apo më të ri, kurse Windows 7 e më të ri. Tastiera Keys-to-Go del në treg këtë muaj me çmim për 69.99 $, në Evropë, SHBA dhe disa pjesë të Azisë. /ameble

Windows Hello dhe Windows Passport do të zëvendësojnë fjalëkalimet

Windows Hello dhe Windows Passport do të zëvendësojnë fjalëkalimet

Windows-Hello-AmebleSistemi i ri operativ i Microsoft Windows 10 do të jetë sistemi i parë operativ Windows dhe platforma e parë që do të eliminojë fjalëkalimet. Microsoft prezantoi një sistem të ri të sigurisë biometrike, “Windows Hello”, i cili do të lejojë përdoruesit të regjistrohen tek pajisjet, telefonat dhe kompjuterët që operojnë me Windows 10 nëpërmjet gjurmëve të gishtërinjve, syve ose fytyrës.

Microsoft do të ruajë lokalisht identifikimin biometrik, dhe jo vetëm tek serverët e Microsoft-it apo në cloud. Microsoft e quan Windows Hello një sistem sigurie të nivelit të lartë, që ka shansa te vogla për të dështuar. Ky sistem mund të funksionojë vetëm tek llogaritë e Microsoft.

Bashkë me Windows Hello kompania zbuloi gjithashtu edhe një projekt të ri, të quajtur “Microsoft Passport”, përmes të cilin mund ti hapim aplikacionet online dhe llogaritë tona. “Microsoft Passport” ofron mundësinë e sigurisë së lartë dhe mund të përdoret edhe si si një mjet zhvillimi për ekspertët e teknologjisë, për zhvilluesit e softuerit dhe faqeve ueb, që do t’u japë mundësi atyre të krijojnë sistemin e tyre të identifikimit të Windows 10 tek aplikacionet, faqet ueb ose shërbimet, pa pasur nevojë për një fjalëkalim.

Këto sisteme do t’u kërkojnë përdoruesve të Windows 10 të verifikojnë nëse po i përdorin ato pajisjet, duke vendosur një kod PIN ose nëpërmjet identifikimit të sigurisë biometrike të sistemit Windows Hello.

Ideja e Windows Hello dhe Microsoft Passport është që përdoruesit të kenë mundësinë që të përsonalizojnë pajisjen e tyre kompjuterike dhe të rrisin nivelin e sigurisë si asnjëherë më parë. /ameble

[youtube id=”1AsoSnOmhvU” width=”600″ height=”350″]

Google lanson aplikacionin Hangouts për sistemet Chrome dhe Windows

Google lanson aplikacionin Hangouts për sistemet Chrome dhe Windows

Hangouts ChromeGoogle ka lansuar aplikacionin Hangouts për sistemet operative Chrome dhe Windows. Aplikacioni i ri nënkupton se nuk keni nevojë të hapni shfletuesin për të hyrë në ketë shërbim të mesazheve.

Ky aplikacion ju mundëson gjithashtu bisedat me video, kështu që mund të bisedoni drejtpërdrejtë nëpërmjet kompjuterit. Aplikacioni i ri tani përmban të gjitha kontaktet dhe bisedat tuaja në një aplikacion të vetëm.

Shërbimi është i integruar me Hangouts tuaja të zakonshme, kjo i bie që të gjitha porositë sinkronizohen në mes të aplikacionit desktop dhe pajisjeve mobile.

Aplikacioni Hangouts nga tani është në dispozicion pa pagesë./ameble

Versioni i ardhshëm i Windows-it, është Windows 10

Versioni i ardhshëm i Windows-it, është Windows 10

Harroni të gjitha ato që keni dëgjuar për Windows 9, i cili tanimë nuk do të jetë versioni i ardhshëm i sistemit operativ Microsoft Windows. Microsoft si duket ka vendosur që të kaloj një numër dhe të shkoj direkt më Windows 10. Pra sot në një ngjarje të organizuar nga Microsoft kemi kuptuar se nuk do të ketë Windows 9.

Windows 10 duket se do të jetë një sistem i vetëm operativ dhe se nuk do të bëj dallimin në mes smartphone-ve, tablet-ve, desktop-ve apo edhe laptopve. Sipas kesaj mund të themi se ky do të jetë një sistem operativ për të gjitha pajisjet.

Tani për tani, Microsoft ofron softuer specifik për platformat e tyre specifike, dhe si duket me ardhjen e Windows 10, ne do të kemi mundësinë të shohim sistemet si për Windows Phone, Windows RT, Windows, dhe Xbox në një kulm. Gjithashtu me ardhjen e Windows 10 ne do kemi një Windows Store të vetëm në dispozicion, ku do të posedoj Aplikacione apo Softuer që do përkrahë të gjitha platformat apo sistemet operative të tanishme.

Versioni i plotë i Windows 10 është thënë të lansohet gjatë vitit të ardhshëm. /ameble

Lansohet version i ri i shfletuesit Opera për sistemet Windows dhe Mac

Lansohet version i ri i shfletuesit Opera për sistemet Windows dhe Mac

OperaOpera ka njoftuar sot për lançimin e versionit të fundit të shfletuesit të tyre Opera 21 i cili nga tani është në dispozicion për sistemet Windows dhe Apple Mac. Nëse veç jeni duke përdorur shfletuesin ueb Opera, përditësimi i fundit automatikisht do të shkarkohet në sistemin tuaj operativ.

Opera 21 sjell me vete një mori tiparesh të reja dhe përmirësime të performancës për të bërë Opera-n një shfletues më të shpejtë, më të sigurt dhe më me shumë argëtim, thonë ata.

Ekipi i zhvilluesve ka integruar edhe Aura, një teknologji që mundëson shfletuesin ueb Opera për të përshpejtuar harduerin në kodin e shfletuesit, duke përfshirë ndërfaqen e përdoruesit për sistemet Windows. Kurse për versionin Mac, Opera nuk përdorë Aura-n por përdorë teknologjinë Apple Core Animation që u ofron përdoruesve të njëjtën shpejtësi dhe efekte speciale sikur në pajisjet Mac.

Nëse nuk e keni bërë ende përditesimin e versionit të ri të shfletuesit Opera, atëherë nga tani është në dispozicion për shkarkim, për të dy sistemet Windows dhe Mac të cilët mund t’i shkarkoni direkt nga uebfaqja Opera-s. /ameble

Kjo është Cortana, përgjigjja e Microsoft-it për Apple Siri dhe Google Now

Kjo është Cortana, përgjigjja e Microsoft-it për Apple Siri dhe Google Now

Versioni i ardhshëm i Windows Phone-it po përgatitet të jetë evolucioni më i madh i këtij sistemit operativ mobil nga Microsoft. Tanimë dihet se Cortana, asistenti digjital i kontrolluar me zë i Windows Phone-it do të ketë parametra të avancuar të privatësisë, për përdoruesit që duan të kenë nën kontroll të plotë të gjitha ato të dhëna që ata dëshirojnë ti shpërndajnë.

Nuk është gabim nëse mendohet që lansimi zyrtar i Cortana-s mund të bëhet në konferencën për zhvillues të Microsoft-it “Build” që mbahet muajin e ardhshëm, megjithatë, ende nuk është e qartë se si do të duket apo funksionoj Cortana.

The Verge këtë javë ka pranuar një informatë për Cortana-n se si do të duket. Në screenshot-in e më poshtëm, mund të shihni se Cortana do të shfaqet si një rreth i vogël në të kaltër. Aty gjithashtu janë paraqitur disa cilësi, të tilla si opsioni për të fikur sugjerimet nga Cortana, opsioni për të ndryshuar emrin më të cilin Cortana do të ju drejtohet etj.

Cortana screenshot

Detajet e plota do t’i shohim në prezantimin e versionit të ardhshëm Windows Phone 8.1, për të cilin jemi afër lansimit. Deri atëherë mund të përdorim rivalet e tij Siri dhe Google Now. /ameble

Lansohet aplikacioni përfekt “Microsoft Remote Desktop” për iOS dhe Android

Lansohet aplikacioni përfekt “Microsoft Remote Desktop” për iOS dhe Android

Microsoft ka lansuar aplikacionin e ri “Microsoft Remote Desktop” për platformën Apple iOS dhe Google Android, aplikacion ky që ju mundëson tu qaseni kompjuterit tuaj Desktop.

Microsoft Remote Desktop

Versioni i aplikacionit i dedikuar për iPad është i përshtatshëm edhe me iPhone, iPad dhe iPod Touch, duke drejtuar versionin iOS 6 e më lart, kurse versioni Android është i përshtatshëm me smartphone dhe tablet Android që përdorin versionin 2.2 e më lart.

Me aplikacionin Microsoft Remote Desktop, ju mund të lidheni me kompjuterin personal në largësi apo tek vendi i punës. Përvojë e mirë e cila mund t’u ndihmoj shumë për klient duke ju bërë më të lehtë të bëni punën tuaj nga kudo që jeni. Aplikacioni posedon edhe shumë veçori tjera.

Versionin iOS mund ta shkarkoni nëpërmes iTunes, kurse versionin e Android-it nga Google Play Store. |ameble|

Nga sot në dispozicion për shkarkim përditësimi Windows 8.1

Nga sot në dispozicion për shkarkim përditësimi Windows 8.1

Microsoft zyrtarisht sot ka lëshuar përditësimin e tyre të parë me plotë ndryshime për Windows 8, të koduar si Windows 8.1. Softueri është në dispozicion për shkarkim për të gjithë globalisht dhe është pa pagesë për përdoruesit ekzistues të Windows 8, ndërsa të tjerët që ende janë me Windows 7, Vista dhe XP mund të paguajnë për të instaluar 119 $ për përditësim në versionin e fundit të Windows-it.

Windows 8.1

Përdoruesit tani e kanë mundësinë për të kaluar direkt në pamjen e vjetër desktop, duke lënë mënjanë ndërfaqen Livetile e njohur më parë si ndërfaqja Metro. Ndërfaqja Livetile ka ekstra dizajn dhe ngjyra shtesë që ikonat apo Widgets mund të konfigurohet me madhësi të ndryshëm. Në Windows 8.1 mund të funksionojnë deri në katër aplikacione në të njëjtën kohë (krah për krah), gjithashtu posedon motorin e ri për kërkim Smart Bing. SkyDrive dhe Skype janë gjithashtu të përfshira dhe një aplikacion i ri ” Movie Moments” për editim të videove.

Përditësimi i Microsoft-it pritet të instalohet të shumë përdorues, sidomos nga të cilët me të vërtetë duan kompjuterët e tyre të kenë stilin e vjetër të desktop-it. Përditësimi nga Windows 8 në Windows 8.1 llogaritet në madhësi rreth 2.8GB, kështu që pritet që procesi i instalimit të zgjatë paksa. |ameble|

Windows 8.1 në dispozicion për para-porosi

Windows 8.1 në dispozicion për para-porosi

Nëse dëshironi të kaloni nga sistemi operativ Windows 7 apo nga ndonjë me i vjetër  në një version më të ri atëherë ju njoftojmë se Microsoft nga kjo javë ka filluar me para-porosi për versionin e tyre të fundit Windows 8.1 që pritet të shfaqet nga 18 Tetori.

Nëse në pajisjen tuaj keni Windows 8 ju automatikisht do të merrni përditësimin pa pagesë të sistemit fundit Windows 8.1 i cili ka qenë në zhvillim e sipër që një kohë të gjatë dhe qe ky version pritet ta kthej butonin e vjetër Start.

Windows 8.1 start menu

Windows 8.1 ju mundëson të shikoni filma apo luani lojëra nëpërmes Xbox-it, t’ju qaseni fotografive nga kudo nëpërmes SkyDrive dhe të gjeni aplikacionet tuaja të preferuara në Windows Store. Microsoft ka shpjeguar më herët së përditësimi i ri Windows 8.1 do të jetë me çmim prej 119 $. Para-porosinë mund ta bëni nga tani nëpërmes uebfaqes zyrtare të Microsoft-it. |ameble|

Shfaqet çmimi dhe të dhënat zyrtare për versionin Windows 8.1

Shfaqet çmimi dhe të dhënat zyrtare për versionin Windows 8.1

Vetëm disa muaj pas prezantimit, Microsoft tani nxjerr të dhëna zyrtare për çmimin dhe pakon për versionin Windows 8.1 Versioni i ri i sistemit operativ Windows do të jetë në dispozicion për shkarkim pa pagesë për përdoruesit e Windows 8 duke filluar nga data 17 Tetor nga Windows Store.

Windows 8 Pakot

Të gjitha karakteristikat që Microsoft ka dhënë në fillim të këtij viti do të përfshihen në përditësimin e ri. Përdoruesit e Windows-it të cilët nuk posedojnë aktualisht Windows 8 do të kenë mundësi për ta blerë përditësimin online. Windows 8.1 dhe 8.1 Pro do të kushtojë rreth 119.99 $ kurse pako shtesë Windows 8.1 Pro Pack e cila posedon karakteristika ekstra do të kushtojë 99.99 $.

Një dallim i rëndësishëm mes blerjes së versionit Windows 8 dhe Windows 8.1 është se 8.1 do të jetë ” version me softuer të plotë” të sistemit operativ. Microsoft në ketë version ka përfshirë edhe udhëzimet për përdoruesit për cilët nuk kanë përvojë në Windows 8. |ameble|

Windows 8.1, data zyrtare e lansimit 17 Tetor

Windows 8.1, data zyrtare e lansimit 17 Tetor

Pas shumë spekulimeve se kur do të filloj Microsoft me përditësimin e ri Windows, ata kanë konfirmuar sot se data e lansimit e Windows 8.1 është përcaktuar 17 Tetor 2013, që pritet të jetë në dispozicion në mbarë botën si një përditësim pa pagesë për përdoruesit e Windows 8 nëpërmes Windows Store-it.

“Windows 8.1 vazhdon vizionin e tyre me inovacione dhe përmirësime të vazhdueshme për klientët tanë. Edhe Windows 8.1 sjell shumë përmirësime në fusha të tilla si personalizim, Internet Explorer 11, kërkimi i cili është mundësuar nga Bing, Aplikacione shtesë të integruara duke përfshirë disa të reja, Windows Store të përmirësuar dhe lidhjen cloud me SkyDrive. |ameble|

[youtube id=”7BN0W7CONpw” width=”600″ height=”350″]

Microsoft shfaq një video ilustrim për Windows 8.1

Microsoft shfaq një video ilustrim për Windows 8.1

Microsoft ka shfaqur disa detaje të reja rreth përditësimit të Windows-it të tyre Windows 8.1, kompania ka lëshuar edhe një video që tregon disa nga karakteristikat e reja që do të jenë në dispozicion në ketë version.

Ata gjithashtu kanë njoftuar se Outlook 2013 RT do të jetë i përfshirë në tablet Windows RT nëpërmes këtij përditësimi, dhe kjo përfshin tabletin Microsoft Surface.

Microsoft fillimin e këtij versioni të Windows-it zyrtarisht do ta bëjë më 26 Qershor, që gjithashtu mund të shohim detajet e plota rreth tij. |ameble|

[youtube id=”VQb5caeSo00″ width=”600″ height=”350″]