Tag Archives

2 Articles
Huawei vitin e ardhshëm shpreson të hyj edhe në tregun e SHBA-ve

Huawei vitin e ardhshëm shpreson të hyj edhe në tregun e SHBA-ve

Huawei tani është një nga lojtarët kyç në industrinë e smartphone-ve, gjithashtu është shitësi i tretë më i madh në botë pas Samsung-ut dhe Apple-it.

Huawei Mate 8

Sipas një raporti nga WSJ, kompania kineze nga viti i ardhshëm do të hyj në tregun amerikan me smartphone-et e fundit Mate 8 dhe Honor 5X.

Pra është hera e parë që Huawei do të lansoj smartphone në tregun e SHBA-ve, gjithashtu është thënë se kompania do të bëj një prezantim në lidhje me hyrjen e tyre në tregun e SHBA-ve, muajin e ardhshëm në ngjarjen CES në Las Vegas.

Në ngjarjen CES raporti i WSJ më tej përmend se kompania kineze do të shfaqë modelin e ri të smartphone-it Mate 8, ku gjithashtu pritet të zbulojë detaje rreth disponueshmërisë dhe çmimit të këtij modeli. Krahas dy smartphone-ve të lartpërmendur, raporti më tej përmend se Huawei do të prezantoj edhe një smartwatch për tregun e SHBA-ve.

Huawei së fundmi kishte lansuar Mate 8, ku edhe është në dispozicion për shitje në Kinë. /ameble

Foxconn do të punësojë edhe 15.000 punonjës të rinj

Foxconn do të punësojë edhe 15.000 punonjës të rinj

Foxconn punetoretFoxconn, kompani kjo e cila prodhon shumë produkte të Apple-it, ka njoftuar se në mënyrë drastike do të rrisë madhësinë e fuqisë punëtore të saj në bazën e tyre në Tajvan, në përpjekje për të rritur kapacitetet e saj afatgjatë.

Sipas gazetës Wall Street Journal, kjo kompani do të punësojë 15.000 punëtorë të rinj me ekspertizë nga profile të ndryshme, duke përfshirë “telekomunikacion, e-commerce, bioteknologji, automatizimi, softuer dhe zhvillimin e harduerit. “Foxconn numrin e punëtoreve zakonisht e rrit në momentet kur objektivi i prodhimit është i lartë.

Kjo kompani edhe vitin e kaluar, në muajin Qershor kishte njoftuar se do të punësojë deri në 3000 inxhinierë të softuerit për të ndihmuar në punën e Firefox-it me partnerin e saj të ri të atëhershëm Mozilla.

Sipas Wall Street Journal, Foxconn tashmë ka më shumë se 1 milionë punonjës me bazë në Kinë, ku një pjesë e saj e prodhimit ndodhet atje, por se të punësuarit e rinj do t’i bashkohen bazës ekzistuese në Tajvan e cila tanimë ka 46.000 punëtorë. /ameble