Category Archives

3 Articles
OnePlus 5 merr edhe një përditësim të softuerit

OnePlus 5 merr edhe një përditësim të softuerit

Çfarë është një OnePlus 5?

OnePlus 5 është produkti më i fundit i OnePlus Kompanisë. Ka një ekran Full HD me 5.5 inç, një procesor Snapdragon 835, 8GB RAM, një kamerë 16MP të dyfishtë, një kamerë 16MP përballë dhe një bateri prej 3,300mAh.

Risitë rreth OnePlus 5

OnePlus është tani në mes të nxjerrjes së përditësimit të tretë të softuerit për OnePlus 5 të sapo lëshuar. Përditësimi, i cili peshon më pak se 60MB, sjell optimizime për intensitetin e dridhjes, regjistrimin video, thirrjen me zë dhe lidhjen në Wi-Fi.

Rregullimet:

 • Rregullon Wi-Fi sinjalin i cili vazhdimisht është shfaqur si i dobët në disa OnePlus 5
 • Rregullon disa aplikacione që nuk janë në gjendje të punojnë në cilësimet apo mjediset e rrjetit IPv6
 • Për të rivendosur lidhjen me një kompjuter me sistemin Windows 10, ju lutemi ta fikni ‘debugging USB’ opsionin përpara se të përditësoni.

Optimizimet:

 • Thirrje me zë më të qartë
 • Përmirësime të mëtejshme të lidhjes Wi-Fi
 • Regjistrimi i videove tani konsumon më pak bateri
 • Intensiteti i dridhjes gjatë marrjes së thirrjeve është akorduar tani në një nivel më të butë

Shkarkimi do të arrijë një përqindje të vogël të përdoruesve dhe gradualisht do të bëjë rrugën e saj për më shumë pajisje, shpjegon OnePlus. Është e paqartë nëse OTA përditësimi po shpërndahet sipas rajonit, por duhet të arrijë në celularin tuaj deri në fund të javës së ardhshme./ameble.com

Video: Njihuni me EVE Online

Video: Njihuni me EVE Online

Dëshironi të bëheni pilot luftarak? Pa problem! Dëshironi të bëheni pirat? Pa problem këtë ju mundëson EVE Online që është një lojë e stilit MMORPG (massive multiplayer online role playing game) për PC, e startuar në vitin 2003. Pa humbur shumë kohë listojmë disa fakte që duhet të dini për lojën:

 • Loja ka startuar në vitin 2003. Edhe pse është lojë 10 vjet e vjetër, grafika është përditësuar non-stop për të shfrytëzuar harduerin secilën herë e më të mirë.
 • Sipas informatave nga CCP (kompania që ka programuar lojën), momentalisht janë 300 000 abonues.
 • Pasi që loja luhet online, ju nevojitet lidhje interneti
 • Loja mund të provohet me Trial account për 14 ditë pa pagesë nga ueb faqja e lojës (21 ditë nëse dikush ju referon, për info lexo https://secure.eveonline.com/Buddy/)
 • Edhe nëse loja blehet, ajo duhet të paguhet për çdo muaj (me mundësi pagese me para të lojës)
 • Për çmime edhe informata më të hollësishme, vizitoni ueb faqen e lojës www.eveonline.com

Më poshtë kemi përgatitur një video dhe rekomandojmë që ta shikoni në Full HD (1080p). Shikim të këndshëm.
Videot zyrtare: https://ameble.gjirafa.com

 

Video Vlerësim: Galaxy S3 Jelly Bean përditësimi

Video Vlerësim: Galaxy S3 Jelly Bean përditësimi

Që nga versioni Android 1.5, çdo përditësim në sistemin operativ Android që ka bërë Google i ka emëruar me nga një emër te ëmbël, duke filluar me çdo shkronjë të njëpasnjëshme të alfabetit. Këta emra përfshijnë Gingerbread, Donut, Eclair, Honycomb, Ice Cream Sandwich dhe ky me i fundit Jelly Bean.

 • Verzioni i Androidit 4.1 i cili u promovua në Qershor 2012, quhet “Jelly Bean”, ky version është një arritje e madhe dhe karakterizohet me shumë përmirësime në krahasim më atë të me hershmin Ice Cream Sandwich (4.0)
 • Ky version i Android është lansuar në ditët e para të korrikut dhe të paret që e kanë shijuar ketë version janë pronaret e rinj të tabletit Nexus 7.
 • Përformanca e ndërfaqes (Interface) është njeri ndër fokuset e mëdha për të cilën Google është kujdesur. Shpejtësia e procesorit vërehet sapo që ju të keni prekur ekranin. Ka ndryshime grafike të cilat do të vërehen në shikim të parë dhe shumë gjëra tjera të cilat do të jenë të dukshme.
 • Ballina “Home screen” shumë me lehtë mund të rregullohet, me ikona dhe vegla të reja të cilat lehtë mund të zvogëlohen apo zmadhohen.
 • Njoftimet “Notifications” janë përmirësuar. Në vend të lajmërimeve të thjeshta dhe pasive që kemi marr në të kaluarën, njoftimet tani do të jenë aktive.  Me tërheqjen tatëpjetë te dy gishtërinjve në njërin prej njoftimeve ju mund te shihni me shumë detaje në lidhje me ketë njoftim.
 • Kërkimi përmes zërit ” Voice Search“ është tejet i përmirësuar, me më shumë përgjigje direkte dhe me zë i cili do ti ngjasoj sa me shumë njeriut.
 • Android Beam është përmirësuar.  Përdoruesit tani mund të shpërndajnë fotot dhe videot në një mënyrë më të lehtë.
 • Kamera, tani ka një opsion për të rishikuar fotot e sapo bëra duke vazhduar deri ne fotot e bëra qe nga fillimi.

Shumica e këtyre si dhe opsionet tjera, janë të paraqitura nga video vlerësimi më poshtë:

Kjo është video e parë e realizuar nga stafi i Ameble-së dhe shpresojmë që do t’ju pëlqej. Mos harroni të komentoni dhe shkruani se çka dëshironi të shihni në video vlerësimet e ardhshme. |ameble|

[youtube id=”v0jPAZXdvBw” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]