SHPËRNDAJE

Për të blerë një laptop nganjëherë është punë e vështirë. Nga numri i modeleve të shumta në internet apo edhe nëpër dyqane nganjëherë është vështirë të vendoset. Shumica e njerëzve sot kur dëshirojnë të blejnë një laptop, në mend përafërsisht e kanë se si duhet të jetë apo edhe çfarë karakteristikash duhet të ketë, por në anën tjetër janë në dyshim nga zgjidhjet në dispozicion. Për zgjedhje ne i kemi sjellë 10 laptopat me të vlerësuar për momentin ne treg për të gjitha nevojat.

Gjëja e parë që duhet të merrni në konsideratë është ajo së për çfarë ju nevojitet një laptop. A jeni duke kërkuar diçka që mund të luhen lojëra? Nga kjo një kartelë grafike e mirë me ekran të madh do t’ishte e mjaftueshme në ketë kërkesë.

Tjetra, e keni buxhetin e kufizuar? Atëherë, shikoni diçka që gjendet ndër buxhetin që keni, që të paktën posedon procesorë Core i3 me 4GB RAM memorie. Nëse ju duhet një laptop për biznes, atëherë sa i përket kësaj do të ju duhet një prej modeleve që posedon masat e sigurisë më të larta, p.sh. me skanerin për gjurmë gishtash do të ishte gjithsesi e nevojshme.

Për ata tjerë që kalojnë shumë kohë në rrugë, një Ultrabook do të jetë i përshtatshëm për bartje.

Për filma preferohet me ekran të ndritshëm me rezolucion 1080p. Dhe e fundit por jo më pak, pyesni veten nëse ju duhet një laptop me ekran me prekje (touch screen). Me ardhjen e versionit të ri Windows 8 dhe 8.1, opsioni me prekje (touch-screen) është bërë faktor i rëndësishëm kur blejmë një laptop.

Ne si kompani shpesh merremi me pajisje të tilla dhe shpesh na vijnë pyetje, se a ja vlen ky me ketë çmim apo jo? Si janë karakteristikat e këtij modeli, a vlejnë? etj, etj.

Sot kemi shumë lloje të laptop-ve, nga ekranet me të vogël e deri të ekranet e mëdhenj, nga ata të hollët (ultrabooks) deri të laptopat/tablet me ekran me prekje, e që të gjithë këta posedojnë karakteristika të ndryshme.

Rreth këtyre dilemave, ne kemi sjellë një listë prej 10 laptopave më të mirë në treg për momentin. Mirëpo, si gjithmonë nëse ju duhet ndonjë këshillë rreth çfarëdo modeli apo pajisje, mund të na kontaktoni nëpërmes formës së kontaktit:

Apple MacBook Pro 15-inç (2013)

 • Apple Macbook pro 15 inç 2013Procesori: Intel Core i7-4750HQ, 2.0 GHz
 • Lloji: Media, Biznes, zëvendësim desktopi
 • Sistemi: Mac OS X
 • RAM: 8GB
 • Ekrani: 15.4 inç
 • Më prekje (touch screen): jo
 • Kartela Grafike: Intel Iris Pro 5200
 • HDD: 256GB
 • Çmimi: 1544.18 €

Apple MacBook Pro 13-inch (2013)

 • Apple Macbook pro 13 inç 2013Procesori: Intel Core i5-4250U, 2.4 GHz
 • Lloji: Ultra, Biznes
 • Sistemi: Mac OS X
 • RAM: 4GB
 • Ekrani: 13.3 inç
 • Më prekje (touch screen): jo
 • Kartela Grafike: Intel Iris Graphics
 • HDD: 128GB
 • Çmimi: 1029.21 €

Asus Transformer Book T100TA (64GB)

 • Asus Transformer Book T100TAProcesori: Intel Atom Z2760, 1.3 GHz
 • Lloji: Tablet, Ultrabook
 • Sistemi: Windows 8
 • RAM: 2 GB
 • 1.44/2.4 lbs
 • Ekrani: 10.1 inç
 • Më prekje (touch screen): po
 • Kartela Grafike: Intel HD Graphics
 • HDD: 64 GB
 • Çmimi: 288.38 €

HP Chromebook 11 (Verizon LTE)

 • HP Chromebook 11 (Verizon LTE)Procesori: Samsung Exynos 5250, 1.7 GHz
 • Lloji: i zakonshëm, Ultra, i lirë
 • Sistemi: Google Chrome OS
 • RAM: 2 GB
 • Ekrani: 11.6 inç
 • Më prekje (touch screen): jo
 • Kartela Grafike: ARM Mali-T604
 • HDD: 16 GB
 • Çmimi: 219.65 €

Dell Latitude E7440 Touch

 • Dell Latitude E7440 TouchProcesori: Intel Core i5-4300U, 1.9 GHz
 • Lloji: Biznes, Ultrabook
 • Sistemi: Windows 8
 • RAM: 4 GB
 • Ekrani: 14 inç
 • Më prekje (touch screen): po
 • Kartela Grafike: Intel HD Graphics 4400
 • HDD: 256 GB
 • Çmimi: 1413.83 €

Digital Storm Krypton

 • Digital Storm KryptonProcesori: Intel Core i7-4810MQ, 2.8, overclocked deri në 3.8 GHz
 • Lloji: për lojëra
 • Sistemi: Windows 8
 • RAM: 16 GB
 • Ekrani: 17.3 inç
 • Më prekje (touch screen): jo
 • Kartela Grafike: Nvidia GeForce GTX 880M
 • HDD: 1 TB
 • Çmimi: 1836.54 €

Lenovo G580

 • Lenovo G580Procesori: Intel Core i5-3210M, 2.5 GHz
 • Lloji: i zakonshëm, i lirë
 • Sistemi: Windows 8
 • RAM: 4 GB
 • Ekrani: 15.6 inç
 • Më prekje (touch screen): jo
 • Kartela Grafike: Intel HD Graphics 4000
 • HDD: 500 GB
 • Çmimi: 389.89 €

Lenovo ThinkPad X240

 • Lenovo ThinkPad X240Procesori: Intel Core i5-4200U, 1.6 GHz
 • Lloji: Biznes, Ultrabook
 • Sistemi: Windows 8
 • RAM: 8 GB
 • Ekrani: 12.5 inç
 • Më prekje (touch screen): po
 • Kartela Grafike: Intel HD Graphics 4400
 • HDD: 256 GB
 • Çmimi: 1050.29 €

Acer Aspire E1-510P-2671

 • Acer Aspire E1-510P-2671Procesori: Intel Celeron N2920, 1.86 GHz
 • Lloji: i zakonshëm, i lirë
 • Sistemi: Windows 8
 • RAM: 8 GB
 • Ekrani: 15.6 inç
 • Më prekje (touch screen): po
 • Kartela Grafike: Intel HD Graphics
 • HDD: 500 GB
 • Çmimi: 359.01 €

MSI GS70 Stealth (GS70 2OD-002US)

 • MSI GS70 Stealth (GS70 2OD-002US)Procesori: Intel Core i7-4700MQ, 2.4 MHz
 • Lloji: për lojëra, ultra
 • Sistemi: Windows 8
 • RAM: 16 GB
 • Ekrani: 17.3 inç
 • Më prekje (touch screen): po
 • Kartela Grafike: Nvidia GeForce GTX 765M
 • HDD: 1256 GB
 • Çmimi: 1229.31 €

Të gjitha këto modele mund t’i porosisni edhe nëpërmes nesh, duke na dërguar një email nëpërmes formës së kontaktit. /ameble

SHPËRNDAJE