SHPËRNDAJE

Viti 2007 ishte viti kur iPhone bëri një kthese të madhe në boten e smartphone-ve. Që nga viti 2007 e deri më sot, zhvillimi i smartphone-ve ka qenë jashtëzakonishtë i shpejt i cili ka ndikuar në krijimin e tregut të gjerë ku zhvillohet lufta e konkurrenteve të mëdhenj me qëllim të përftimit të konsumatorëve dhe maksimizimit të përfitimeve.

Me qenë se jemi doke folur për botën e smartphone-ve, ju njoftojmë se të premten e kaluar bëhen  20 vite kur ishte paraqitur për herë të parë një smartphone. Pra, 20 vite më parë, saktësisht me 23 nëntor 1992, IBM kishte paraqitur smartphone-in e parë i quajturi “Simon” i cili karakterizohej me një procesorë 16 MHz, RAM 1 MB me sistem operativ që përbëhej me një variant të DOS-it.

Se si është dukur smartphone-ni i parë mund të shikoni në videon e më poshtëm, dhe të bëni një “krahasim” me telefonin tuaj. |ameble|

[youtube id=”GUG7nwMmoUc” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE