SHPËRNDAJE

Loja e re Destiny e zhvilluar nga Bungie dhe publikuar nga Activision ka kushtuar 500 milionë dollarë për tu dizajnuar, zhvilluar dhe shitur. Por Activision ka bërë të ditur se shitjet e lojës Destiny vetëm në ditën e parë kanë mbuluar shpenzimet e bëra. Ata kanë thënë se janë gjeneruar më shumë se 500 milionë $ të ardhura në mbarë botën.

 

Për të qartësuar shifrat e shitjes që thotë Activision janë nga dyqanet online të palës së tretë të tilla si Sony dhe Microsoft. Activision nuk ka zbuluar se sa kopje të lojës së re Destiny janë shitur në mbarë botën, por shenjat e para tregojnë se emri i kësaj loje po arrin të bëhet loja multi-miliardëshe për kompaninë.

Destiny është lansuar në afër 11.000 vende të organizuara në të gjithë botën dhe do të jetë shumë interesante të shohim se çfarë numri do të arrihet në dy javët e ardhshme. /ameble

SHPËRNDAJE