SHPËRNDAJE

Innovation Centre Kosovo (ICK) gjatë javës globale të ndërmarrësisë (Global Entrepreneurship Week 2013) ka përgatitur 23 aktivitete të organizuara bashkërisht me partnerët e saj, kurse fundjava e ardhshme e nëntorit i dedikohet edicionit të katërt të Prishtina Startup Weekend (PSW#4).

GEW Kosova 2013

Pesëmbëdhjetë aktivitete janë mbajtur gjatë katër ditëve të para të Global Entrepreneurship Week 2013 (GEW) nga 23 ngjarje të planifikuara për javën globale të ndërmarrësisë e cila për herë të parë mbahet në Republikën e Kosovës. Innovation Centre Kosovo në bashkëpunim me 13 partner bashkëorganizues të GEW 2013 synon që përmes shënimit të kësaj jave globale të sensibilizojë të rinjt që të merren më shumë me ndërmarrësi duke u orientuar drejt ideve të biznesit të bazuara në teknologji dhe inovacion.

Në mesin e aktiviteteve të organizuara deri tani në kuadër të GEW 2013 janë punëtoria “Financa për ndërmarrës”, diskutimet e KUSA-s “Portrete ndërmarrësish”, “Rock Entrepreneurial Monday”, “BarCamp”, “Zhvilluesit i analizojnë aplikacionet për telefona mobil dhe për ueb”, punëtoria “Gjenerata e modelit të biznesit”, etj. Poashtu gjatë GEW 2013 një delegacion i përbërë nga përfaqësues të Innovation Centre Kosovo (ICK), MDA Foundation dhe pjesëtarë të inkubatorit të ICK-së e kanë vizituar Jakova Innovation Centre (JIK) që është duke funksionuar në Gjakovë.

Uranik Begu – drejtor ekzekutiv i Innovation Centre Kosovo konsideron se java e ndërmarrësisë globale është një sukses i madh për Kosovën dhe ndërmarrësit e rinj që duan të zhvillohen më tej në të bërit biznes përmes përdorimit të teknologjisë dhe inovacionit. “Gëzohem shumë kur shoh të rinj që kanë vullnet jo vetëm të mësojnë gjëra të reja lidhur me punën por edhe të kontribuojnë me njohuritë e tyre si në këtë aktivitet që e kemi organizuar me IPKO-n”, thotë Begu.

Ndërsa Blaž Umek këshilltar në IPKO Telecommunications tha se është shumë i kënaqur me praninë e të rinjve në aktivitetin “Zhvilluesit i analizojnë aplikacionet për telefona mobil dhe për ueb” të organizuar bashkarisht nga ICK dhe IPKO në kuadër të GEW 2013.  “Nuk kam pritur një prani kaq të madhe dhe jam i befasuar për të mirë nga reagimet pas prezantimit, ku shumë pjesëmarrës kanë marrë pjesë me idetë e tyre, madje e kisha përshtypjen se nuk ishte thjesht një prezantimi i ideve por në fakt shkëmbim idesh”, tha Blaž Umek këshilltar në IPKO.

Në kuadër të GEW 2013 do të mbahet edhe edicioni i katërt i Prishtina Startup Weekend (PSW#4) që bashkë organizohet nga ICK-ja në ambientet e qendrës gjatë fundjavës së 22-24 nëntorit 2013. Innovation Centre Kosovo gjatë viteve 2011 dhe 2012 i ka organizuar tre edicione të Prishtina Startup Weekend. Ngjarjet si PSW organizohen gjatë Global Entrepreneurship Week me qëllim që të inspirojnë njerëz dhe ti ndihmojnë ata që ta eksplorojnë potencialin e tyre si inovator dhe nismëtar biznesesh. Këto aktivitete, nga gara të mëdha, ngarje të tjera, takime rrjetëzimi, vendosin lidhje mes pjesëmarrësëve dhe bashkëpunëtorëve potencial, mentorëve dhe investitorëve — duke iu prezantuar atyre mundësi të reja.

Gjatë Global Entrepreneurship Week, në mbarë botën, janë duke u organizuar rreth 20,000 aktivitete. Për më shumë informata konsultohuni me kalendarin e GEW 2013: https://www.dropbox.com/s/48hbkt4jyutpclk/GEW%20Calendar.pdf

Global Entrepreneurship Week është ngjarja më e madhe globale e cila i kushtohet inovatorëve dhe krijuesve të vendeve të punës, të cilët nisin startupe që u japin jetë ideve të biznesit, si dhe e drejton rritjen ekonomike duke e ngritur më tej mirëqënien e njerëzve. Sponsorë global të GEW janë Kauffman Foundation dhe Google. Partnerë të GEW-it janë: Ipko Foundation, IPKO, Community Development Fund, STIKK, Athene Kosovo, Crimson Finance Fund, MDA Foudation, Kosovo United States Alumni, Universum College, Wominnovation, Jakova Innovation Center, CEED Kosovo. Kurse MTI/SMESA dhe Encouraging Young Entrepreneurs (EYE) janë sponsorë të Global

Entrepreneurship Week 2013. Athene Prosjektledelse nga Norvegjia dhe Shoqata për Teknologjinë e Informacionit dhe Komunikimit (STIKK) në Kosovë, janë themeluesit e ICK-së, ndërsa Crimson Capital LLC Kosovë, është partneri kryesor bashkëpunues. ICK financohet nga Ministria e Punëve të Jashtme e Norvegjisë. |ameble| |ICK|

SHPËRNDAJE