SHPËRNDAJE

Apple sot zyrtarisht ka njoftuar për Apple CarPlay, të cilët bashkë me prodhuesit kryesorë të automjeteve që përfshinë Ford, Ferrari dhe Mercedes-Benz, do të bëjnë më të lehtë dhe shumë më intuitive përdorimin e iPhone-ve në automjete.

Apple iOS ne Automjete

Sistemi i ri premton të ketë hartat, muzikën dhe atë që është me rëndësi shërbimin Siri (kontrollin me zë), duke lënë mundësin e aktivizimit vetëm me një buton në timon. Aty do jetë mundësia edhe për t’iu përgjigjur thirrjeve, zgjedhur këngët si dhe shkruar destinacionet me anë të zërit. Integrimi i muzikës pritet të funksionoj edhe me shërbime si Spotify.

Apple CarPlay do të jetë në dispozicion me përditësimin iOS 7 dhe do të funksionoj me modelet e iPhone-ve, duke përfshirë iPhone 5S, 5C dhe iPhone 5. /ameble