SHPËRNDAJE

Nëse ndonjëherë keni menduar se pse zhvilluesit e aplikacioneve gjithmonë si tendencë fillimisht kanë zhvillimin e aplikacioneve për iOS ose Android, apo ndoshta të dyja, kjo është për shkak se këto dy platforma janë më të përdorura për momentin, ku ketë e konfirmon edhe raporti i kohëve të fundit nga IDC.

Sipas IDC-së, në 2014-tën tregu në kombinim me Apple dhe Google ishte diku 96.3%.

 

Ky kombinim fillimisht përfshinë pjesën e tregut të Google-it e cila është në skenë me 81.5% kurse Apple me 14.8%. Platformat tjera si Microsoft dhe BlackBerry përbëjnë 2.7% përkatësisht 0.4%. Tani është e qartë se platforma Android e Google-it është në krye, por IDC thotë se pavarësisht paraprirjës nga Google, Apple është e thënë të jetë e renditur më 90% në fitime të industrisë nga të gjitha. /ameble

SHPËRNDAJE