SHPËRNDAJE

Apple-vs-GoogleKur Google kishte blerë Motorola Mobility, ajo kishte fituar edhe një numër të patentave ku menjëherë kishte vendosur ta padisë Apple-in rreth disa shkeljeve të tyre. Më pastaj Apple i është kundërvu Google-it me padi tjera, kurse tani të dy kompanitë kanë lër anash paditë e tyre dhe kanë arritur në një marrëveshje të përbashkët. Deri në arritjen e kësaj marrëveshje, Apple dhe Google kanë qenë të përfshira në rreth 20 padi kundër njëri-tjetrës, si në Gjermani dhe SHBA.

Të dy kompanitë e lartë përmendura tashmë kanë rënë dakord për të zgjidhur të gjitha këto padi dhe kanë rënë gjithashtu dakord të punojnë së bashku në të ardhmen në disa fusha të disa patentave. Sido që të jetë, do të dukej shumë interesante nëse të dy kompanitë do të punojnë së bashku, për të ardhur në marrëveshje për patentat që do të shmang të gjitha rastet e ndryshme gjyqësore.

Kjo marrëveshje nuk ka të bëj asgjë me padit që Apple ka me gjigantin tjetër Samsung-un, sa i përket disa patentave që kanë të bëjnë me platformën Android të cilën e përdorë Samsung-u. /ameble

SHPËRNDAJE