SHPËRNDAJE

Kompania Apple më bazë në Kaliforni ka kërkuar ekrane prototip të smartphone-ve me të madha se 4 inç. Ekranet matëse mbi 13 inç (diagonalja) kanë qenë gjithashtu të kërkuar për një pajisje tabletë të ri.
iPhone 5 i tanishëm ka ekranin 4 inç kurse iPad 4 9.7 inç dhe në fund ekrani i iPad Mini është 7.9 inç.
Apple duhet të zgjedhin, për të zbatuar ekrane të mëdha në pajisjet e kësaj kompanisë, kompania do të shkojë në treg me phablet të cilët aktualisht dominohen nga Samsung dhe Sony dhe të cilët madhesinë e ekraneve e kanë të ngjashme me një tablet.

Smartphones

Sony Xperia Z  përmban ekranin Ultra 6.4 inç, ndërsa Samsung Galaxy Mega 5.8  inç.
Rreth 25.6 milionë pajisje phablet janë shitur gjatë vitit 2012, sipas IHS, dhe kjo shifër pritet të rritet në 60.4 milionë deri në fund të këtij viti.

Mos do të thotë kjo që Apple ka filluar të kopjoj kompanitë tjera të cilat me ekrane me të medha kishin sukses me të madh, sepse që nga lansimi i Samsung Galaxy S4 shitjet e pajisjeve të kompanisë Apple kanë rënë për 30%.

SHPËRNDAJE