SHPËRNDAJE

Apple ka rënë ne dakord për ta blerë kompaninë me të njohur “AuthenTec” qe merret më sigurinë e telefonave, në një marrëveshje me vlerë rreth 356 milion dollar. Në aspektin e çmimeve, blerja e  AuthenTec është një nga marrëveshjet më të mëdha e bërë nga Apple.

AuthenTec me bazë ne Florida, ndër të tjera, merret edhe me sensorë për gjurmët e gishtave, menaxhimit e softuerëve për identifikim dhe është e fokusuar në pajisjet informatike për qëllime të sigurisë. Kompania thotë se prodhimet e tyre ofrojnë siguri në qindra miliona pajisje. Disa prej klientët te tyre janë Cisco, HBO, HP, Lenovo, Samsung, Sony Ericsson, Motorola dhe Samsung. |ameble| [divider top=”0″]