SHPËRNDAJE

Apple Beats marrveshjaDisa javë më parë kemi njoftuar së Apple dhe Beats janë në bisedime për të arritur një marrëveshje në blerjen e Beats. Tani Apple konfirmon zyrtarisht se kanë arritur marrëveshjen dhe do të bëjnë blerjen e Beats me çmim prej 3 miliardë dollarë.

Apple nuk ka përmendur atë se çfarë kanë në plan të bëjnë me ketë kompani, vetëm se ka konfirmuar blerjen e Beats Music, shërbimit për muzikë streaming dhe Beats Electronics.

Sipas krye-shefit të Apple-it, Tim Cook, “Muzika është një pjesë e rëndësishme në jetën tonë dhe brenda zemrave tona ka një rendësi të veçantë. Kjo është arsyeja pse ne investojmë në muzikë dhe pse kemi arritur t’i bëjmë bashkë këto ekipe të jashtëzakonshme. Kështu ne mund të vazhdojë për të krijuar produkte dhe shërbime të reja të muzikës në botë,” ka thënë ai.

Jimmy Iovine në anën tjetër ka shtuar duke thënë se Apple ishte vendi ku që i përkiste Beats. Ideja dhe frymëzimi kur kemi filluar kompaninë ishte nga aftësia e pakrahasueshme e Apple-it. Angazhimi i madh i Apple-it për fansat, muzikën, artistët, këngën dhe industrinë e muzikës është diçka speciale.”

Iovine ka pak lidhje me Apple-in dhe ka punuar me ta në të kaluarën për ata, ai ka ndihmuar në lançimin e iTunes-it dhe ka ndihmuar në marrëveshje me artistet si me grupin U2 e shumë të tjerë. Së bashku me Dr Dre, ata do t’i bashkohen kompanisë Apple, edhe pse rolet e tyre në kompani nuk janë treguar. Apple pret që marrëveshja të mbyllet deri në fund të vitit. /ameble

SHPËRNDAJE