SHPËRNDAJE

Përveç një rezolucioni të lartë “Retina” dhe një profili të ri që në fakt është më i hollë, Laptopi i ri i Apple ka edhe një gjë të re mjaft interesante që ju duhet ta dini pa marre parasysh se a do të blini një kompjuter Apple apo jo.

MacBook-u më  ri i Apple është laptopi i parë qe ka të integruar USB –C portin.

Apple USB 3.1 Type C- Ameble2

Ky lloj i ri i USB porit dhe kabllos apo siç po quhet ndryshe edhe USB 3.1 ka kapacitet rekord të transferit në hiq me pak se 10 gigabit për sekondë dhe outputin e energjis deri në 20 volt.

Nëse krahasojmë USB-A që ka mundësi të transferit në maksimum 5 gigabit dhe output të energjisë 5 volt atëherë ky zbulim i ri i Apple vërtet len për të dëshiruar. Është e qartë që nga tani e tutje shumë prodhues të kompjuterëve dhe telefonave të mençur do të përdorin këtë teknologji.

Ameble 3.1 Cable

Ja se ski kanë evoluar USB portet dhe lidhjet në mes tyre përgjatë viteve, që kur janë zbuluar. /ameble

USB Generations- AMeble

SHPËRNDAJE