SHPËRNDAJE

John McGinnis ka shpenzuar më shumë se dy dekada duke mësuar për inxhinieri aeronautike dhe tani mendon se ka një përgjigje për dilemën e automjeteve fluturuese.

Pas leximit të një dokumenti kërkimor nga NASA që sfidoi ekuacionin tradicional për lëvizjen aerodinamike, McGinnis beson se më në fund ka gjetur përgjigjen për bërjen e një automjeti fluturues që është i lirë, i sigurt, efikas, i qetë dhe që mund të përdoret nga një familje katër anëtareshe.

[youtube id=”GcDIXDRBJis” width=”600″ height=”350″]

Ai e ka quajtur ketë Synergy Plane. Ky automjet fluturues posedon një kompjuter që mund të autopilotohet, gjithashtu edhe një parashutë balistike për raste emergjente.

McGinnis thotë se është duke punuar në ketë projekt nga 90 orë në javë, dhe beson se do të ketë një prototip deri në fund të këtij viti. |ameble|

SHPËRNDAJE