SHPËRNDAJE

Pas disa modeleve të reja Android që janë prezantuar nga kompani tjera, edhe BlackBerry sot ka dal në skenën e Kongresit Botëror të pajisjeve Mobile për të publikuar dy smartphone të ri, Z3 dhe Q20 që posedojnë platformën BlackBerry 10. All-touch Z3 ka për synim tregjet e reja duke filluar nga Indonezia, ndërsa modeli Q20 me tastierë QWERTY ka për synim klientët e kompanive.

BlackBerry Z3

Z3 vjen i pajisur me ekran 5 inç, me bateri të qëndrueshme dhe platformën BlackBerry me version 10.2.1. Ky smartphone do të fillojë debutimin në Indonezi duke filluar nga muaji Prill me lidhje 3G për me pak se 200 $ (ose 145 €), ndërsa një model tjetër me LTE është planifikuar të dal në treg më vonë.

Q20 synon përpjekjet e saja për të marrë klientët e ndërmarrjeve, me një tastierë të plotë QWERTY, ekranin e madhësisë 3.5-inç me prekje kurse baterinë edhe me të fuqishëm se sa modeli Z3. BlackBerry gjithashtu premton se të lansohet ky model prtet do të shfaqet me harduer të lartë dhe dizajn të qëndrueshëm. Kompania nuk ka treguar se sa do të kushtojë ky model. /ameble