SHPËRNDAJE

Yuanqing Yang

Javën që shkoj Google njoftoi se ka shitur kompaninë Motorola Mobility tek prodhuesit e kompjuterëve Lenovo për $ 2.91 miliardë $, e cila përfshinë modelet si dhe pajisjet e saj aktuale. Marrëveshja është në pritje të miratimit të autoriteteve rregullative të SHBA-së dhe Kinës.

Së fundmi kryeshefi i Lenovo-s Yuanqing Yang gjatë një interviste me CNN Money tha se, ambiciet e kompanisë për ketë blerje janë që të mposhtin kompanitë Apple dhe Samsung. Përveç kësaj, ai gjithashtu ka treguar disa hollësi në lidhje me marrëveshjen e arritur për Motorola-n.

Yang përshkroi marrëveshjen si një “histori dashurie interesante”, dhe tha se kompania jonë ka një kohë të gjatë që ka qenë e interesuar në blerjen e Motorola-s, ai gjithashtu ka thënë se ende nuk është vendosur se çfarë do të bëjnë me objektet e prodhimit të Motorola -së që gjenden në SHBA.

Për intervistën e plotë të kryeshefit të kësaj kompanie mund t’a lexoni në anglisht në ketë link. /ameble

SHPËRNDAJE