SHPËRNDAJE

BoxeeMuajin qe shkoj disa raporte ishin se Boxee gjoja është duke kërkuar një blerës, kurse tani thuhet se blerësi mund të jetë Samsung. Kjo e fundit ka blerë prodhuesin e set-top box-it Boxee për rreth 30 milionë $. Asnjëra palë nuk ka konfirmuar marrëveshjen, por uebfaqja izraelite The Marker thotë se Boxee është blerë nga jashtë Izraeli tha se marrëveshja është përfunduar. Ky raporti thotë se ekipi i Boxee-s me afro 40 punonjës do të zhvendosen në fuqinë punëtore të Samsung-ut.

Boxee e cila ka filluar si shërbim softuerik, ka arritur reputacionin duke ofruar një eksperience të pastër dhe relativisht miqësore. Ajo u rrit nga një kompani softuerike në atë harduerike nga koha kur filloi me shitjen e pajisjeve Boxee TV set-top box, e cili u ofron përdoruesve një ndërfaqe shumë tërheqëse, gjithashtu një pajisje me një dizajn mahnitës.

E mençur dhe e përballueshme kutia set-top box nga Boxee është ende një ide relativisht e re, por pajisjet: të tilla si Roku, Apple TV, dhe të tjera kanë rritur me të vërtetë një popullaritet në mesin e përdoruesve, kështu që Samsung është e mundur të konkurroj në treg me Boxee. |ameble|

SHPËRNDAJE