SHPËRNDAJE

Të gjitha lajmet e fundit, thashethemet, rrjedhat dhe të rejat janë rreth shfaqjes se panairit më të madh të teknologjisë në planetin e tokës për konsumator që mbahet vitin e ardhshëm. Për katër ditë në muajin janar (nga 8 deri 11), CES (Consumer Electronics Show ) zbret në Las Vegas bashkë me kompanitë më të mëdha të teknologjisë në botë qe përpiqen të tregojnë produktet e tyre të fundit, idetë dhe risitë.

Është vendi ku paraqiten dhe prezantohen trendët e teknologjisë që do të përcaktojnë pjesën tjetër të vitit te ardhshëm, i kanë mbetur me pak se dy muaj e qe thashethemet dhe organizimet tashmë kanë filluar të përhapen.

Organizimi i parë CES është bërë në vitin 1967, si shfaqje e tregtisë në New York City per tërheqjen e rreth 100 ekspozuesve dhe 17.500 mysafirëve, e me pastaj është ndryshuar vendi me Sin City, që rregullishtë pret mbi 130.000 visitorë. Disa nga teknologjitë qe janë paraqitur ndër vite ne CES janë formatet VCR, DVD dhe Blu-ray, Xbox origjinale e Microsoft-it, OLED dhe 3DHD TV si dhee shumë e shumë tjera.

Vetëm disa nga pajisjet (sipas thashethemeve) që priten të paraqiten ne ketë eveniment janë: fotoaparatet Canon EOS 7D Mark II dhe Sony Cybershot RX-1, nga smartphone Huawei Ascend W1, Samsung Galaxy S4 dhe Sony Yuga nga televizionet Samsung Ultra HD TV, tableti Nokia “Senna” si dhe shumë teknologji tjera që mbetet të shihet. |ameble| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE