SHPËRNDAJE

Një ndër pyetjet të shpeshta – Cilin laptop me ble?

Llaptopat si pajisje multifunksionale janë pothuajse domosdoshmëri në përditshmërinë tonë. Duke marrë parasysh rëndësinë e tyre është shumë më rëndësi të dimë se çfarë llaptopi na nevojitet për t’i kryer punët tona me lehtësi. Me këtë artikull synojmë që sadopak të bëjmë një rrëfyes për secilën kategori të shoqërisë në mënyrë që sa më lehtë secili të identifikoj llaptopin e dëshiruar.

Nisemi nga përdorimi i llaptopit për nevoja të zakonshmë si përdorimi i Skype, shfletimi i rrjeteve sociale, krijimi dhe editimi i dokumenteve të paketës Microsoft Office, pra për nevoja të thjeshta. Për këtë kategori zgjidhje ka shumë dhe çmimi është shumë i leverdishëm. Përfomancat që i rekomandojmë janë: Procesor Celeron N3060, Core2Duo ose i3, RAM 4GB dhe Hard Disk më së paku 160GB. Madhësia e ekranit është e gjitha sipas shijes së përdoruesit. Shënim: Ky llaptop është i përshtatshëm edhe për studentë që gjatë studimeve nuk do të punojnë me programe të rënda si ArchiCad, AutoCad, Artlantis etj.

Ameble rekomandon: https://gjirafa50.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=40016

Llaptop të ndryshëm për shtëpi, student, avokat, mjek etj. mund të gjeni në gjirafa50.com
https://gjirafa50.com/kompjutere-laptop/laptop/laptop-per-shtepi/?features_hash=78-24396-7230-18724-4606-11831-114

Për student që kanë punë me programe të rënda si ArchiCad, AutoCad etj., preferohet llaptop me procesor i5, i7 gjeneratës katërt ose më lartë, RAM 8GB, kartel grafike të dedikuar NVIDIA ose AMD, në vend të Hard Diskut preferohet SSD pasi që punon më shpejtë dhe nuk bën zhurmë gjatë punës.

Ameble rekomandon: https://gjirafa50.com/kompjutere-laptop/laptop/laptop-per-biznes/lenovo/laptop-lenovo-thinkpad-e560-15.6-i5-6200u-8gb-1tb-i-zi/

Llaptop të ndryshëm për arkitekt, dizajner, programer, GIS,  etj.

Nga gjirafa50.com : https://gjirafa50.com/kompjutere-laptop/laptop/laptop-per-biznes/?features_hash=77-6758-189_87-708

Për  të luajtur video lojëra moderne dhe editim të multimedias rekomandojm procesor i5, i7 gjeneratës gjashtë osë më lartë, RAM mundësisht 12GB ose më shumë, kartel grafike të dedikuar NVIDIA 750Ti, NVIDIA 1050 ose më të re dhe kombinim të Hard Diskut me SSD; SSD për të futur sistemin operativ ndërsa HDD për të ruajtur skedarët. Ky kombinim është i garantuar të jetë i përdorshëm për këto aktivitete për më së paku 2 vite.

Ameble rekomandon: https://gjirafa50.com/kompjutere-laptop/laptop/gaming-laptop/biznes/laptop-per-gaming-dell-inspiron-15-gaming-7566-i-zi/

Nga Gjirafa50 klikoni për listën:https://gjirafa50.com/kompjutere-laptop/laptop/gaming-laptop/?features_hash=46-81_87-4152-8687-708

Çmimet mund të duken pak të paarritshme,  por  rekomandimet që i kemi bërë janë bazuar në kohëzgjatje maksimale të produktit në mënyrë që përdoruesi të mos ketë nevojë të blej tjetër llaptop mbas një kohe të shkurt. /ameble.com

BURIMIAmeble
SHPËRNDAJE