SHPËRNDAJE

Kompania Corning ka njoftuar për xhamin mbrojtës të tyre të fundit që përdoret për smartphone dhe tablet, Gorilla Glass 5 i cili është projektuar të jetë më rezistent se sa ai ekzistues.

Sipas Corning, Gorilla Glass 5 është projektuar të jetë më i qëndrueshëm në rast kur bie pajisja në tokë.

Ata kanë bërë një numër testesh laboratorike dhe rreth 80% e kohës gjatë testimit xhami ka mbijetuar kur ka rënë në tokë me fytyrë, nga një lartësi prej 1.6 metrash.

Për më shumë detaje rreth xhamit mbrojtës të ri Gorilla Glass 5 mund të gjeni në ketë link. Ende nuk ka detaje për atë se; cili nga smartphone-t e parë do të perdorë ketë xham. /ameble

SHPËRNDAJE