SHPËRNDAJE

Tiparet kyçe

  • Kornizë alumini me ndërtim plastike të zezë,
  • Ekrani: 17inch 1920×1080 mat TN,
  • Grafika Nvidia GeForce GT 650M,
  • DVD/Blu-ray drive, të jashtëm.

Vlerësim: “Dell Inspiron 17R” Special Edition

Ashtu si shumica e prodhuesve të mëdhenj të kompjuterëve Llaptop, Dell ka disa familje Llaptopësh që i përshtaten buxhetit tonë. Vargu i XPS dominon në kushtueshmëri, me modelet më të fundit si XPS13 duke kushtuar rreth 1,000 euro, ndërsa ato me shpenzime më të ulëta do të dëshironim të dukeshin sikur modelet Inspiron, nga i cili ne më së fundmi kemi parë Inspiron 15R. Megjithatë, zakonisht duke kaluar në një Inspiron gjithashtu nënkuptonte që do duhej të zbrisim një hap më poshtë në specifika –

Dell sjell Edicionin Special Inspiron të tij, dhe tani do të shohim Edicionin Special të Inspiron 17R.

Specifikat dhe dizajni

Çfarë e bën ketë model kaq të veçantë?

Vjen me ekran te plotë HD/1080p, Grafika Nvidia GeForce 650M, së bashku me të 8GB RAM, e përfshirë me Ivy Bridge Core i7. Dhe pastaj ka detaje të tjera si një kuadër alumini anode me tehe gjysmë të buta dhe paneleve plastike të shkruara me të zezë dhe jo më pak se katër porte të USB-s 3.0.

Andaj nuk është vetëm një model shtesë për Llaptop XPS por sinqerisht krejt ndryshe, Edicioni special 17R Inspiron ende menaxhon dhe përcjellë një klasë të vogël me përzierje të plastikës se zezë dhe aluminit. Shumica e paneleve plastike shfaqin një shtresë të butë, të shkruar, me një dukje që është mjaft tërheqëse, me shkëlqim në disa nga zonat ku shenjat e gishtave nuk mbesin gjate përdorimit.

Ndërtimi i cilësisë është gjithashtu i mirë, edhe pse kjo përsëritet nga modelet XPS.

Opsionet dhe Përdorshmëria

Edicioni special 17R Inspiron ofron mundsi të mira nga çdo masë, por veçanërisht për ato pajisje të rangut të mesëm. Në të majtë ju do të gjeni portat VGA dhe HDMI për video, dy USB 3.0 porta binjake, plus hyrjet për dëgjuese dhe mikrofon. Në pjesën tjetër edhe dy porte USB 3.0 në të dyja anët e CD-së optik drive (i cili mund të zëvendësohet më një Blu-ray) dhe së fundmi një Ethernet Gigabit port.

Tastiera chiclet eschews është me ndriçim te brendshëm. Touchpad ofron një sipërfaqe të këndshme mat. Butonat janë shume sportiv si dhe pullat e tastierës kanë një klik të freskët.

Ekrani

Mund të mos jetë paneli IPS, por 17inq 1920x1080TN që Dell ka përdorur është mjaft mbresëlënëse. Ndryshe nga ekrani-shkëlqyes i Inspiron 15R të Edicionit Special, 17R përdor ekranin pa shkëlqim (mat) i cili pengon reflektimet ngacmuese.

 

Duke i parë këndet, janë të përshtatshme sidomos horizontalisht. Ngjyrat janë të ndritshme dhe hijezimi është i detajuar mirë, vetëm me një hije të padallueshme. Në përgjithësi, ajo pështatet shumë mirë për argëtim/lojëra dhe përvojë pune. Edicioni Special Inspiron 17R nga Dell padyshim duket se i plotëson të gjitha kushtet për përdoruesit e flaktë apo video-lojtarët të cilët mbase nuk mund t’a përballojnë një XPS apo një shasi Alienware. /ameble

SHPËRNDAJE