SHPËRNDAJE

Huawei logoNë vendin tonë ende nuk e kemi shërbimin e teknologjisë 3G, kurse prodhuesi kinez Huawei thotë së është duke punuar në teknologjinë 5G.

Zëvendës kryetari i kompanisë Ken Hu në një intervistë për Forbes, ka folur për punën e kompanisë në të ardhmen dhe për rrjetet mobile.

Sipas Hu, Huawei dhe ekipit të zhvillimit të cilat janë të përbërë nga qindra inxhinierë, ata janë duke punuar më orar të plotë që disa vjet për teknologjinë 5G. Edhe pse lansimi i kësaj teknologjie m’varet nga shumë faktorë tjerë, Huawei thotë se deri në vitin 2020 do të jetë gati me 5G.

Pra, çfarë do sjellë teknologjia 5G? Hu nuk jap shumë detaje për të, por ai vlerëson se do të ofrojë shpejtësi të rrjetit mobil broadband deri në 10 gigabajt, ose për ta shpjeguar me mirë i bie 100 herë më e shpejt se 4G.” |ameble|

SHPËRNDAJE