SHPËRNDAJE

Seagate ka lansuar për treg një pajisje të re levizëse për ruajtjen e të dhënave që ofron transfer të shpejtë të të dhënave nëpërmes portës USB 3.0. Ky disk është quajtur Backup Plus Fast për te cilin kompania thotë se është disku i parë në botë 2.5 inc që posedon 4TB hapësirë për ruajtje. Ky disk ka versionin USB 3.0 me shpejtësi të transferit të të dhënave deri në 220MB/s.

Seagate backup plusfast

Disku posedon një mbështjellës të fortë nga alumini dhe është zero rezistent ndaj gervishjeve. Brenda tij janë disqet që janë të konfiguruar në RAID 0. RAID 0 i ka të konfiguruar vijat e të dhënave në mes dy disqeve për të rritur kapacitetin e volumit dhe shpejtësinë e transferit. Softueri që vjen me pajisjen posedon butonin one-click për backup.

Backup Plus Fast mund të përdoret për Backup të përmbajtjes nga Facebook dhe Flickr. Disku mund të sinkronizohet gjithashtu me aplikacionin pa pagesë për pajisje mobile Seagate Mobile Backup. Ky aplikacion është në dispozicion për pajisjet iOS dhe Android. Diksu 4TB Seagate Backup Plus Fast drive është në dispozicion nga tani për 299 $. /ameble