SHPËRNDAJE

Një restorant në Singapor thuhet se do të të përdor dronet për të zëvendësuar kamerierët, ku dronet në ketë rast do të përdoren për të ofruar ushqime dhe pije për klientët nëpër tavolina. Këto drone të ri janë prodhuar nga një kompani e quajtur Infinium Robotics dhe janë të aftë të mbajnë ushqim dhe pije deri në 2 kg.

Drone kamarier

Kamerieret robot do të kenë mundësi të bartin dy kriglla birrë, një picë ose dy gota verë në një bartje, të cilën mund ta shihni në një video të publikuar nga BBC.

Robotët do të lëvizin në restorant mbi koka të klientëve dhe për të lundruar do të përdorin një sistem të sensorëve me rreze infra të kuqe që janë të vendosura rreth e rreth restorantit. Përderisa drone-t do të përdoret për të zëvendësuar rolin e kamerierëve në restorant, stafi nuk do të humb punën, ata do të lëvizin në punë më përgjegjësi më të lartë.

Se sa do të funksionojë kjo mbetet të shihet. /ameble

SHPËRNDAJE