SHPËRNDAJE

[MWC 2013] Sot gjatë një fjalimi në Kongresin Botëror të Celulareve në Barcelonë (MWC), udhëheqësi ekzekutiv i Dropbox-it Drew Houston tha se mbi 1 miliard dokumente ngarkohen (upload) çdo ditë në shërbimin e tyre për të dhëna Dropbox. Ai tha gjithashtu se 100 milionë përdorues u qasen llogaritve Dropbox të tyre në kombinim nga 500 milionë pajisje smartphone. Kompania pret që të arrijë ketë në 150 milion përdorues deri në fund të vitit.

Dropbox ka filluar në vitin 2007 në kohën kur smartphone-et filluan të paraqiten më të madhe dhe atë kohë ky shërbim ishte vetëm në gjendje të sinkronizoj dokumentet mes kompjuterëve të ndryshëm, por me vonë kompania ka shtuar mundësinë edhe për smartphone dhe tabletë. Për të ardhmen, Dropbox është vazhdimisht në kërkim të zgjerimit të shërbimeve për përdoruesit e vet. Në fillim të këtij muaji, Dropbox ka futur një panel të ri admin për biznese.

Houston gjithashtu ka përmendur mundësitë e bashkëpunimit me prodhuesit e smartphone-ve, dhe ka cekur si shembull Samsung-un dhe HTC-në, ku përdoruesit të cilët identifikohen ose regjistrohen në një smartphone si Samsung apo HTC marrin hapësirë të caktuar pa pagesë në Dropbox. |ameble| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE