SHPËRNDAJE

eBay signeBay po u bën thirrje të gjithë përdoruesve për të ndryshuar fjalëkalimet (password-at) e tyre pas një sulmi kibernetik, ku ka rrezikuar një nga bazat e të dhënave për shitblerjeve.

Sipas njoftimit të sotëm, baza e të dhënave përmbante fjalëkalime të koduara, por nuk ka dëshmi nëse të dhënat financiare ose karta të kreditit të cilat mund t’jenë rrezikuar, apo është bërë ndonjë aktivitet i paautorizuar në llogaritë e përdoruesve të eBay-it.

Megjithatë, eBay ka sugjeruar që të gjithë të ndryshojnë fjalëkalimet e tyre, për ketë përdoruesit gjithashtu do të informohen nga sot përmes emailit, uebit apo edhe kanaleve të tjera.

Sulmi, i cili kishte ndodhur në mes të fundit të Shkurtit dhe fillimit të Marsit, është zbuluar vetëm dy javë më parë. EBay ka kryer teste të shumta në rrjetet e saj para se të nxjerr paralajmërimin e sotëm.

“Siguria e informacionit dhe mbrojtja e të dhënave të konsumatorëve janë të rëndësishme për eBay dhe shpreh keqardhje nëse vjen deri të ndonjë një shqetësim gjatë ndryshimit të fjalëkalimit,” ka shkruar kompania në një deklaratë. /ameble

SHPËRNDAJE