SHPËRNDAJE

wifi on the plainEvropianët së shpejti do të jenë në gjendje të qasen në Facebook edhe gjatë fluturimeve me aeroplan.

Agjensioni për Siguri i Aviacionit të Evropës këtë javë njoftoi për planet për të lejuar përdorimin e pajisjeve personale elektronike gjatë të gjitha fazave të fluturimit. Për këtë arsye, Komisioni Evropian ka thënë se do të lejojë përdorimin e spektrit për 3G dhe 4G gjatë fluturimeve.

Evropa thotë se në përgjigje të kërkesës së pasagjerëve dhe linjave ajrore, tani do të lejohet për të zhvilluar si dhe për të vendosur shërbimet të Internetit gjatë gjithë fluturimit.

WiFi gjatë fluturimit është shërbimi të cilin amerikanët kanë ofruar disa vite më parë. Nëse BE-ja Airlines vendosë për të ofruar shërbime broadband 3G dhe 4G, udhëtarët evropianë do të kenë mundësi për të qasur në email, rrjetet sociale dhe shfletojnë faqet e internetit edhe gjatë fluturimeve. |ameble| 

SHPËRNDAJE